News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Google вещае видео апокалипсис в Интернет

Опасността изисква навременни инвестиции

Ръстът на популярността на видеообмена и сайтове като YouTube в скоро време може да намали пропускателната способност на Интернет и да затрудни развитието на глобалната мрежа, писа в събота британския вестник The Guardian.
Изданието цитира мнението на експерта по ТВ технологии в Интернет гиганта Google Винсент Дуро. По неговите думи, инфраструктурата на глобалната мрежа „не е разтегателна“ и растящата популярност на обмена на големи файлове може сериозно да ограничи пропускателната способност на съществуващите канали. Големите доставчици на съдържание няма да могат да предоставят онова качество на услугите, което се очаква от техните клиенти.
Потребители от цял свят вече използват сайтове като YouTube, за да гледат видео онлайн, но обменът на подобни файлове увеличава неимоверно трафика в Интернет. Неволен виновник за сериозни задръствания на Интернет трафика е BitTorrent - технология, която вече се използва от милиони хора за изтегляне на висококачествено видео в мрежата.
Мнозина свалят от торентите на собствените си компютри епизоди от популярни американски телевизионни сериали от рода на „Изгубени“ или записи на концерти. Това не винаги се харесва на Холивуд, тъй като много от филмите се разпространяват нелегално.
Създателите на технологията планират до края на месеца да пуснат един легитимен сайт за сваляне на филми, съвместно с някои големи филмови студия. BitTorrent се надява да привлече масовите потребители с новата система, която ще им позволява да изтеглят срещу заплащане атрактивни заглавия като „Мисията невъзможна 3“.
Изследване показва, че системи като BitTorrent са отговорни за повече от 50% от трафика в Интернет. Някои експерти се страхуват, че без подходящи инвестиции, услугите за видеообмен могат да задръстят Интернет и да блокират трафика в големи участъци от мрежата.

16:22

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank