News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Vista вече ускорява продажбите на РС

Изненадващо преобладава интересът към по-скъпите версии

Продажбите на РС в САЩ са нараснали със 173% през последната седмица, в сравнение с предходната, съобщиха няколко интернет издания. Анализаторите отдават заслуга за този ръст на новата операционна система Windows Vista.
Според Current Analysis, през първата седмица от пускането на Vista продажбите на компютри са били 67% повече, отколкото за същия период една година по-рано.
Анализаторите отчитат също засилен интерес към по-скъпите версии на новата ОС. Така например, Vista Home Premium е продадена със 76% от лаптопите, докато версията Home Basic - само с 16%.
Бизнесът с настолни РС също извлича полза от по-скъпия софтуер – там съотношението между Home Premium и Home Basic е 59% срещу 33%, съобщава channelregister.co.uk.
Данните са събрани от пет водещи търговски вериги, вкл. Best Buy, Circuit City, CompUSA, Staples и Radio Shack. Едно от обясненията на анализаторите за този скок в продажбите е, че много потребители са изчаквали пускането на операционната система Vista, за да си купят нов компютър.

16:19

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank