News42

Новини от света на интернет и високите технологии

HP извади смартфон с гласово управление


Устройството използва новата система Windows Mobile 6

HP представи най-новия модел iPAQ устройство – малък и изчистен смартфон, който предоставя на бизнес потребителите безжична имейл комуникация чрез гласов контрол и хендс-фрий управление.
iPAQ 514 Voice Messenger поддържа VoIP и „push” имейл и работи с най-новата операционна система Windows Mobile 6. С възможност за разговори при напълно заредена батерия до 6 часа, новото устройство на HP води сред конкурентите по издръжливост на батерията, твърдят от компанията.
Моделът разполага с над 20 гласови команди, които осигуряват пълно хендс-фри управление. Чрез функцията Voice Reply потребителите могат да отговарят на съобщенията от електронната си поща чрез записване и изпращане на гласово съобщение, без да има нужда от набиране на текста чрез клавиатурата. Освен това, само с гласови команди, могат да прослушват електронни и текстови съобщения, да използват календара и различните функции на смартфона, както и да стартират различни приложения.
HP iPAQ Voice Messenger разполага и с вградена Wi-Fi технология, която предоставя на бизнес потребителите VoIP алтернатива към традиционната офис телефонна система. Чрез интегриране на HP iPAQ Voice Messenger с телефонната система на офиса, бизнесът ще може да комуникира без настолни телефони. Освен Wi-Fi, новият смартфон поддържа технологиите GSM/EDGE и Bluetooth.
Базиран на новата операционна платформа Windows Mobile 6, HP iPAQ 514 предлага подобрено приложение Outlook Mobile, което позволява преглеждане на електронна поща в оригинален HTML формат, бърз достъп до списъка с контактите с възможност за търсене в архива на обажданията и базата с контакти. Освен това, вградената операционна система Microsoft Office Mobile осигурява лесен за управление и същевременно познат интерфейс, посочиха от HP.
iPAQ Voice Messenger е първото iPAQ устройство, което предлага функцията за управление “по въздуха” (over-the-air), което стана възможно след придобиването на Bitfone Corp. от HP. С тази функция потребителите могат да управляват работата и сигурността на други HP iPAQ устройства, както и да разполагат с достъп до техните приложения, информация и мрежи. Например, ИТ администраторите получават възможност дистанционно да изтриват данни от изгубени или неоткриваеми устройства, както и да конфигурират и възстановяват данни, да инсталират ъпдейти и приложения за сигурност.
Новият смартфон предоставя и различни развлекателни възможности, като слушане на музика, гледане на клипове, игри, заснемане и споделяне на снимки по безжичен път.
HP iPAQ 514 Voice Messenger се очаква да излезе на пазара в Европа през тази пролет. Смартфонът ще се предлага на цена от €349 директно от HP или от партньорите на компанията.

02:54

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank