News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Microsoft подпомага хора със зрителни проблеми

Компанията връчи чекове на фондация “Хоризонти”

Microsoft България направи дарение на фондация “Хоризонти”, по време на “Дни на иновациите” в София. Фондацията работи за интеграция на хората със зрителни увреждания в обществото.
Дарението е част от глобалната програма на софтуерния гигант за финансиране на проекти, насочени към подкрепа на обществено полезни кампании. Ян Мулфайт, вицепрезидент на Microsoft за държавни и корпоративни стратегии за Европа, Близък изток и Африка, връчи чек на Хюсеин Исмаил, председател на фондация “Хоризонти”.
Проектът предвижда през 2007 г. да бъдат издадени 4 мултимедийни диска, съдържащи звукови обучителни уроци за работа със софтуерния продукт Speech Lab. Това е текстов синтезатор за разчитане на български текстове в Интернет или други документи (Word, Outlook, PowerPoint, Excel). Дисковете ще се разпространяват безплатно, след предварителна заявка до фондацията.
Средствата, дарени от Microsoft, ще позволят да продължи работата и на обучителния център за инструктори, който бе открит през 2006 г. в София. През тази година ще бъдат обучени около 100 души в София, Варна и Пловдив, които преподават информационни технологии на хората със зрителни увреждания от цялата страна.
Това е вторият проект на фондация “Хоризонти”, финансиран от Microsoft България. През 2005 г. в резултат на партньорство на компанията с Българската асоциация за компютърна лингвистика беше разработен продуктът Speech Lab. За него до момента са дадени над 700 лиценза на библиотеки, училища, университети, неправителствени организации и отделни граждани. Инициативата включваше още създаване на учебна програма, брайлови учебни материали и организиране на курсове за придобиване на компютърна грамотност.
По време на Дни на иновациите Майкрософт България направи и дарение в подкрепа на информационните центрове, които се изграждат към общините (i-centers) по проект на ДАИТС. В момента в страната ни са изградени повече от 120 центъра.
Двете дарения са на обща стойност над $ 100 000, съобщиха от българския офис на компанията.

20:57

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank