News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Windows Mobile 6 идва с по-добро търсене и защита

Мобилната ОС е във варианти за стандартни и "touch" екрани

Microsoft планира официално да обяви операционната система Windows Mobile 6 в понеделник на търговското изложение 3GSM в Барселона. Първите устройства, използващи новата мобилна ОС, се очакват не по-рано от пролетта. А масово продукти с нея ще се появят най-вероятно през втората половина на годината.
Сред най-забележителните промени във версия 6 на Windows Mobile е възможността да се наберат няколко букви от песен, контакт или имейл субект и телефонът автоматично да покаже съответстващите резултати. Софтуерът поддържа също така и HTML имейл. Но за да се виждат в този формат и съобщенията от тип Exchange, е необходим Exchange 2007 - новата версия на имейл сървъра на Microsoft.
Windows Mobile 6 поддържа също така възможностите за мигновени комуникации и имейли на платформата Windows Live. Те позволяват на потребителите да виждат дали техните контакти са онлайн и освен това да зареждат автоматично своите Hotmail или Windows Live Mail съобщения.
След години на упорита борба, Microsoft вече успява да намери правилната посока, коментират CNET. Нейният софтуер в момента е използван от много устройства от типа Palm Treo и от новите тънки телефони BlackJack на Samsung и Dash на T–Mobile. Компанията продаде 3 милиона лиценза на Windows Mobile през последното тримесечие, което е с 90% повече от същия период преди една година.
Тъй като работи с ядрото на Windows CE 5, новата операционна система се очаква да поддържа почти всички приложения на Windows Mobile 5. От гледна точка на сигурността, версия 6 позволява на крайни и бизнес потребители да защитават по-добре своите данни. Новата ОС не само защитават данните в телефона, но и криптира информацията върху сменяемата карта за памет. Бизнесът може използват предимствата на системата, като изисква паролите да бъдат сменяни редовно и да използва по-сложни пароли.
Както и предните версии, новата операционна система ще се появи в два вида – за "touch" и за нормални екрани. А това ще наложи производителите на софтуер да напишат различни версии на своите приложения. Microsoft освен това промени и имената на различните версии. Pocket PC Phone Edition за "touch" екрани вече е Windows Mobile Professional, докато Smartphone Edition за нормалните екрани стана Windows Mobile Standard. Има и трета версия, която е предназначена за устройствата PDA, които не притежават телефонни възможности и са една много малка част от пазара.
Новата операционна система позволява на устройства със стандартни екрани достъп до мобилните версии на Word, Excel и PowerPoint. Но нито Windows Mobile Professional, нито Windows Mobile Standard поддържат новите формати на Office 2007. Очаква се през лятото да излезе тестова версия, която да осигури тази поддръжка.
Една от промените в Windows Mobile 6, която се очаква да остане незабележима за потребителите, е поддръжката на обаждания от тип VoIP. Microsoft не е включила софтуер, който ще позволи на отделните потребители да водят такъв тип разговори по телефона, но е осигурила възможност на разпространителите и производителите на устройства да добавят по свое желание VoIP поддръжка.

16:05

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank