News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Apple обмисля лаптопи само с флаш драйвове

Минимум 64GB ще гарантират конкурентност

Apple планира да въведе суб-ноутбуци, които работят с флаш драйвове, вместо с твърди дискове. Компанията вече има опит в използването на флаша в нейните iPod плеъри и би могла сравнително лесно да вгради новата технология и в компютрите си, според анализатори от American Technology Research.
Компании като Samsung обявиха хибридни устройства, които комбинират твърд диск със 128MB или 256MB NAND флаш памет. Но много производители на консуматорски продукти се ориентират към използване на изцяло флаш-базирани драйвове, или т.нар. “solid-state drives” (SSDs), в които няма движещи се части.
SSD имат няколко предимства спрямо традиционните твърди дискове (HDD). Те са по-тихи, имат по-висока енергийна ефективност и по-малко време за отговор. Отсъствието на движещи се части ги прави и по-надеждни.
Бъдещите лаптопи на Apple с флаш драйв обаче ще трябва да предоставят поне 64GB, за да бъдат конкурентни по отношение на капацитета на суб-ноутбуците с HDD. В момента 32GB SSD струва около $600. Като се отчете непрекъснатото понижение на цените на NAND флашовете, може да се очаква, че следващата година $600 ще струват драйвовете с капацитет 64GB, прогнозира dailytech.com.
В момента плеърите iPod Nano и iPod Shuffle използват NAND памети с капацитет до 8GB. Наскоро Apple обяви, че нашумелият нов продукт iPhone също използва NAND флашове по 4GB и 8GB.

15:48

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank