News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Иновативно осветление заработи в болница Токуда

Управлението е автоматизирано с компютърна система

Иновативна система за автоматично управление на осветлението заработи в болница Токуда. Проектът, реализиран от компанията Ню Систем, част от ВМ Финанс Груп, позволява всички осветителни зони в болницата да се управляват централизирано от компютърна система, според предварително програмирани времеви графици.
Системата позволява и отдалечено индивидуално управление на осветителните зони от екрана на компютър. Връзката към компютъра е по стандартен интернет протокол TCP/IP, а вътрешните връзки между всички модули на системата са на базата на Instabus KNX EIB.
“В конвенционалните електрически инсталации всяка функция се нуждае от свой собствен кабел и всяка управляваща система – от своя собствена мрежа. С помощта на нови продукти и ноу-хау всички оперативни функции и процеси могат да бъдат управлявани, наблюдавани и сигнализирани с помощта на един общ кабел. Това означава, че силовото захранване се довежда директно до всеки консуматор, без някакви отклонения”, коментира инженер Красимир Пунчев, Управител на фирма Ню Систем.
Изградената система осъществява автоматичен контрол на аварийното осветление в болничните стаи и коридорите, както и осветление на останалите общи помещения. Автоматиката на осветителните системи е разработена на базата на локални програмируеми контролери и модули в комплект съсзахранващи табла, периферни съоръжения и пусково-предпазна апаратура. Всички те осигуряват програмно управление на осветлението, контрол и защита на технологичното оборудване от аварийни ситуации и възможност за централизиран диспечерски контрол.
Разработката улеснява и самото инсталиране на електрическите инсталации в сградите и позволява се правят разширения и модификации, уточниха от Ню Систем. В случай че се наложи промяна на предназначението или конфигурацията на сградата, използваната система InstabusKNXEIBможе да се адаптира лесно чрез промяна на софтуерната конфигурация на комуникиращите устройства, без да е необходимо полагане на нови кабели.

01:41

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank