News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Близо половината жени в ЕС без компютърни умения

В България са 69%, според ново проучване на Евростат

Делът на жените на възраст между 16 и 74 г. без компютърни умения в ЕС25 е 44%, според ново проучване на Евростат за второто тримесечие на 2006 година. В същото време, 38% от мъжете в тази възраст са компютърно некомпетентни, твърди докладът, данни от който са изнесени в сайта на представителството на Европейската комисия в България.
В почти всички страни членки процентът на жените без компютърни умения е по-висок от този на мъжете. Най-голям е делът на жените без компютърни умения в България (69%), следвана от Италия (64%), Португалия (61%) и Гърция (60%).
Като цяло, 15% от жените на възраст между 16 и 74 г. са заявили, че притежават много добри компютърни умения, в сравнение с 29% от мъжете на същата възраст. Във всички страни членки делът на мъжете в тази област е по-голям от този на жените.
Най-голям процент на жени с много добри компютърни умения отбелязват Дания (25%), Люксембург и Унгария (и в двете 21%).
Почти една трета (31,4%) от заетите жени в ЕС27 работят на непълен работен ден, в сравнение със 7.7% от мъжете. Делът на жените, работещи на непълен работен ден, варира от 2.7% в България до 74.7% в Холандия.
Равнището на безработицата за януари 2007 е 8.5% при жените, в сравнение с 6.7% при мъжете. Безработицата е била по-голяма във всички страни членки, с изключение на Ирландия, Латвия, Литва, Румъния и Великобритания. Най-голяма разлика в безработицата при жените и мъжете е регистрирана в Гърция (13.3% при жените, 5.4% при мъжете), Испания (11.9% и 6.2%) и Чехия (8.6% и 5.1%).
През второто тримесечие на 2006 г. заетостта във възрастовата група от 15 до 64 г. в ЕС27 е била 57.1% за жените и 71.5% за мъжете. Равнището на заетостта при жените е било по-ниско във всички страни членки, като варира от 34.6% в Малта до 73.2% в Дания.

09:50

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank