News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Dell е разочарован от резултатите си през последното тримесечие

Компанията отчете $14,4 милиарда приходи и $0,30 печалба на акция. Оперативните показатели обаче са повишени, тъй като слутжителите няма да получат полагащите им се бонуси

Изпитващият затруднения в последно време компютърен производител Dell отчете разочароващи, по думите на самата компания, предварителни резултати за четвъртото тримесечие на фискалната 2007 година.
Приходите възлизат на $14.4 милиарда, оперативната печалба е $801 милиона, е печалбата на акция - $0.30. Dell приключва тримесечието с $12.5 милиарда в кеш и инвестиции, според съобщение на компанията до медиите.
“Ние сме разочаровани от резултатите, но това, което има значение, са нашите бъдещи планове за действие”, каза завърналият се на кормилото основател на компанията Майкъл Дел. “Систематично подобряваме производителността, изпълнението и трансформирането на компанията. Нашият бизнес модел ще бъде все по-ориентиран към нуждите на клиентите”, добави CEO-то на компанията.
През тримесечието, няколко фактора повлияха върху оперативните приходи и печалбите за акция. На първо място, компанията няма да изплати полагащите се бонуси на служителите. Тази мярка се отрази положително върху оперативните приходи със $184 милиони и с $0.06 на акциите, респективно.
На второ място, цената, асоциирана с течащото разследване на някои счетоводни и финансови отчети на компанията, е намалила оперативните приходи и печалбите на акция съответно с $89 милиона и $0.03. И на трето място, еднократната продажба на недвижима собственост е добавила $36 милиона към приходите преди данъци и $0.01 на акция, уточняват от Dell.
В момента в компанията текат реформи. В голямата си част те засягат мениджърския състав. Новият "стар" шеф Майкъл Дел освободи някои мениджъри от ключови позиции и назначи на тяхно място дори лица извън ИТ бизнеса, разчитайки те да внесат свежи идеи в компанията.
Друга стъпка в реформите е свързана с обединяване на някои бизнес единици в корпорацията, с цел да се оптимизират операциите. Dell освен това се опитва да съкрати цикъла за разработка на продукти, като приближава решенията до клиентите и прилага нов модел за производство и дистрибуция, насочен към по-добро обслужване на бързо растящи и нововъзникващи пазари.
През тримесечието за първи път в историята на компанията международният бизнес на Dell надвиши този в САЩ.

08:39

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank