News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Intel ще улеснява управлението на РС-тата

Разработва нови технологии, съвместими с решения на Microsoft

Intel разкри детайли за нова технология за управление на десктоп компютри, която ще работи съвместно със Systems Center на Microsoft и актуалните стандарти в тази област. Целта е да бъдат улеснени системните администратори в управлението на сигурността и контрола на разходите за поддръжка на компютрите.
Идеята на Intel ще бъде реализирана със следващото поколение десктоп процесори Intel vPro, известни с кодовото име Weybridge, както и в платформите за лаптопи Santa Rosa Centrino. Сътрудничеството с Microsoft ще помогне за защитата на десктоп системите срещу заразяване или разпространяване на злонамерен код и ще улесни управлението на крайните потребителски системи, твърдят от Intel, цитирани в informationweek.com.
Продуктите System Center Operations Manager 2007 и System Center Essentials 2007 на Microsoft събират и анализират данни за производителността на компютрите, като така улесняват системните администратори в отдалечената поддръжка на крайните потребителски системи.
VPro и Centrino процесорите на Intel, от своя страна, поддържат стандарта WS-MAN (Web Services Management) на DMTF (Desktop Management Task Force), който ще позволи решения от компании като Microsoft по-лесно да управляват системи, базирани на Intel.
Мобилните процесори Santa Rosa Centrino ще бъдат пуснати на пазара през второто тримесечие на тази година. Процесорите Weybridge vPro се очакват през втората половина на годината.

01:50

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank