News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Нов софтуер привлича Linux общността

KVM предлага алтернативен подход за виртуализация

Проект с отворен код на компанията Qumranet ще се опита да размести пластовете в актуалния сегмент на решенията за виртуализация, чиято цел е една машина да извършва работата на няколко. Софтуерът KVM използва подход, който бързо спечели силни съюзници, вкл. Red Hat и основателя на Linux Линус Торвалдс.
Има ли обаче нужда от още една опция за виртуализация? В момента лидер в сегмента е софтуерът на VMware, поделение на EMC. Microsoft пък разработва свой проект, наречен Viridian и очакван да излезе след около година. А освен това, много съюзници на отворения код вече фокусираха вниманието си върху Xen. Въпреки това KVM ще се опита да се наложи със своите възможности и конкурентни предимства.
В краткосрочен план KVM ще доведе до объркване на пазара, смятат анализатори от Illuminata, цитирани от CNET. Но в дългосрочен план, по-добрите технически възможности могат да донесат само добро за Linux и отворения код.
KVM е абревиатура от Kernel-based Virtual Machine и предоставя нов механизъм, базиран на Linux, който разделя един физически компютър на множество виртуални машини. Новата технология се противопоставя на досегашния подход, който има за цел да предостави същата функционалност, но като използва софтуер "hypervisor" от ниско ниво.
Индустрията се стреми да възприеме виртуализацията по ред причини. Първо, голяма група от неефективни сървъри ще бъде заменена от няколко машини. Второ, софтуерът ще може да се тества на части по безопасен начин. И най-вече, информационните центрове ще могат гладко да се приспособяват към променящите се приоритети.
Големи играчи в индустрията като Novell и IBM наблюдават развитието на софтуера KVM, за да видят как се справя и дали ще пожъне успех. Red Hat, най-големият продавач на Linux, твърдо вярва, че KVM е напълно приложим и ще успее да си пробие път на пазара. От компанията предполагат, че след още година работа KVM ще достигне нивото, което има Xen днес. И тогава общността на отворения код наистина ще бъде привлечена от KVM повече, отколкото от Xen.
Компанията Qumranet, която разработва KVM, е основана от Sequoia Capital и Norwest Venture Partners, но идеята движи главният й мениджър Бени Шнайдер. Проектът KVM започна в началото на 2006 година.

11:14

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank