News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Linux Kernel 2.6.18.2

Излезе нова версия на ядрото на операционната система Linux.

Официален сайт: Kernel.org
Какво ново: Change Log
Download: Linux Kernel 2.6.18.2

18:59

30 ноември - денят на Windows Vista и Office 2007

Microsoft съобщи датата на официалното представяне на дългоочакваната си нова операционна система - Windows Vista и новата версия на може би най-силната си програма - Office 2007. В края на месеца, на 30 ноември компанията ще покаже пред света новите си отрочета. В началото те ще са достъпни само за бизнес клиенти, а от началото на януари 2007 и за обикновения потребител.
По първоначални планове двата продукта трябваше да излязат на пазара още през август, но Microsoft няколко пъти отложи пускането им. Според компанията вече всички основни грешки са поправени, добавени са още нововъведения и вече всичко е готово да потегли към клиентите. Новостите в двата продукта бяха коментирани на дълго и широко, едва ли има специалист, който да не е пробвал една от beta версиите им. Единственото, което остава е да почакаме края на месеца.

18:58

Internet Explorer 7 Auto updates

Internet Explorer 7 вече се инсталира и през Automatic Updates!
От Microsoft започнаха да “карат” потребителите да подновят версията на своя браузър
IE 7 се появи през октомври и тогава от софтуерния гигант предупредиха, че ще започнат да го предоставят като ъпдейт с висок приоритет (high priority) на всички свои потребители в началото на ноември. Ако не искате да си инсталирате новата версия на браузъра, ще трябва да изключите автоматичните ъпдейти. Засега по този начин ще се предлага само английската версия. Локализираните версии ще бъдат предоставяни на потребителите веднага щом бъдат завършени.

21:27

300 GB USB хард диск за 120$


Всички от нас в един или друг момент сме виждали и сме си играли с конструкторите на Lego, но новата "играчка" на LaCie би зарадвала всеки пораснал конструктор. Brick е USB 2.0 захранена "тухла"-хард диск с капацитет 300GB. Устройството е чудесно за пренос на голямо количество данни, а оригиналният дизайн може да впечатли всеки. Устройството е с размери 11.1 х 18.8 х 4.3 см. и тежи точно един килограм, можете да четете и записвате с 34MBps постоянна скорост при 7200 оборота в минута. LaCie Brick Desktop Hard Drive вече се продава в няколко онлайн магазина с цена $120.

18:48

Конференция на ООН за бъдещето на интернет

В гръцката столица Атина се състоя конференция на ООН, на която бе обсъдено бъдещето на Интернет. Основна тема на разговорите е бил това кой ще контролира Интернет чрез организацията ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). В момента основно влияние в организацията имат САЩ, като почти всички други страни са против това. Главният секретар на International Telecommunications Union Йошио Уцуми коментира, че управлението на контролиращия орган трябва да се даде на ООН, като по този начин всички страни ще имат право на глас. "В тази сфера не трябва да има добър, по-добър или най-добър. Всички трябва да работим заедно върху едни общи правила и закони. Вижте какво се получава в страни като Куба, Китай, Тунис и Иран." Представител на организацията "Репортери без граници" коментира, че в по-малките страни се таи недоволство от това, че САЩ определят повечето правила в Интернет. Те се надяват разпределянето на властта и отговорностите да им дадат повече възможности за развитие. На конференцията нито един представител на САЩ не е взел думата да даде своето мнение по въпроса.

08:03

Вирусите се насочват към уеб клипчетата

Представители на няколко компании, разработващи софтуер за сигурност и защита, съобщиха, че напоследък има тенденция към увеличаване на вирусите в уеб клипчета. През последната година стана много популярно да гледаме различни видео файлове директно от Интернет единствено с помощта на браузъра. Явно хакерите са се усетили в тези тенденции и са насочили усилията си натам. Появяват се все повече и повече вируси вградени във видео файлове или маскирани като кодеци, които уж трябва да свалите, за да видите клипчето, от което се интересувате. Разбира се потребителите са доверчиви и инсталират вирусите без да осъзнават какво правят. Специалистите съветват потребителите да внимават за какво се съгласяват, да бъдат мнителни и ако се съмняват в някой сайт по-добре да го напуснат, отколкото да си инсталират някой keylogger, който по-късно ще им открадне номера и PIN кода на кредитната карта.

08:01

Броят на сайтовете в интернет достигна 100 милиона

Броят на сайтовете в интернет през октомври достигна 100 милиона. Числото е публикувано в поредния отчет на компанията за анализи “Неткрафт”. Експерти от компанията отбелязват, че за стремителното увеличаване на сайтовете, особено в последните две години, съдейства популярността на блоговете, допълнителните възможности за малкия бизнес, общата достъпност на мрежовите ресурси и лекотата при използването им. През август 1995 година, когато компанията “Неткрафт” току що бе започнала да следи динамиката, броят на интернет-сайтовете бе18 000. През май 2004 г. броят им прехвърли 50 милиона. Между държавите, в които броят на сайтовете нараства най-активно, “Неткрафт” посочва САЩ, Германия, Южна Корея и Япония.

07:59

Здравей свят!

Това е новият ми уеблог. Тук ще се постаря да събирам и репрезентирам всичко по и най-интересно от света на телекомуникациите, интернет и бла бла бла - тоест всичко що е технологично и интересно.
Пожелавам си успех! :)

07:08

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank