News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Оценяват инфлация по мобилно потребление

DVD и броколи в потребителската кошница

Потребителската кошница, по цените в която се определят официалните данни за инфлацията във Великобритания, вече включва и мобилно съдържание, цифрово радио, презаписваеми DVD и ред други подобни стоки.
В съобщение до медиите, Националната статистическа служба (Office for National Statistics) аргументира решението с факта, че жителите на страната изразходват все повече средства за технологичните джаджи и услугите, свързани с тях.
Съдържанието на потребителската кошница от 650 стоки и услуги във Великобритания се променя всяка година. Освен дигиталните продукти, в нея влизат например четка за зъби и броколи.
От друга страна, от кошницата са отстранени продукти като видео плеъри по формата VHS, слънчеви очила, детски и мъжки боти.
През миналата година в потребителската кошница беше добавен... котлет по киевски. Отпаднаха от списъка обаче CD плеърите, като мястото им се зае от MP3 устройствата.
За да определя по-точно инфлацията, всеки месец ONS анализира цените в различни магазини. За да се състави кошницата от 650 продукта и услуги, във Великобритания изследват 120 хиляди цени.

01:49

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank