News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Sun наема създателя на Debian Linux

Назначението на Иън Мърдок е брилянтно, но и спорно

Иън Мърдок, създател на дистрибуцията Debian Linux, напуска поста си на CTO в наскоро формираната Linux фондация, за да отиде да работи в Sun. Като бивш член на борда на фондацията и ръководител на инициативата Linux Standard Base (LSB), Мърдок е именит и влиятелен член на общността на софтуера с отворен код.
Решението на Sun да вземе на работа Мърдок съвпада с наскорошните усилия на компанията да увеличи прозрачността си и да се интегрира по-добре в общността на отворения код. Макар и да напуска Linux Foundation, Мърдок смята да запази позицията си на ръководител на LSB и посочва, цитиран от arstechnica.com, че Sun е член на Linux Foudation.
Ръководителят на отдела за отворен софтуер на Sun, Симон Филипс, описва решението за наемането на Мърдок като брилянтно и спорно, но и като логична следваща стъпка за компанията. Като нов шеф по операционни платформи в Sun, Мърдок е отговорен за изготвяне на стратегии за развитие на Sun Solaris и GNU/Linux.
Решението на Sun да наеме Мърдок раздели критиките на два лагера. Някои анализатори изразяват скептицизъм, смятайки, че е трябвало някой от OpenSolaris общността да бъде повишен на този пост, а не външен човек, който не е запознат с проекта.

01:48

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank