News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Yahoo готви мобилна услуга за локално търсене

Един клик ще дава на потребителя точен отговор

Yahoo наскоро разкри нова технология за търсене в Интернет, който ще позволи на потребителите на мобилни телефони да получават възможно най-точни отговори за търсенето си на местно ниво. Интернет компанията се надява, че този ход ще я изведе на първа позиция пред нейния основен конкурент Google.
Възможностите за търсене ще бъдат имплементирани във всеки мобилен телефон, който има интернет браузър. Повече от 85% от мобилните потребители ще могат да използват услугата Yahoo oneSearch, твърдят от компанията.
Yahoo! Go oneSearch е създадена така, че когато потребителите търсят нещо конкретно, да получават незабавен отговор с едно кликване. От Yahoo смятат, че повечето потребители търсят в Интернет неща, свързани с мястото, където се намират, а не от национално или международно значение.
Услугата, която доставя на потребителите ясен резултат от търсенето, а не списък с уеб връзки, ще бъде пусната в САЩ, а по-късно през годината и на избрани международни пазари.
И мобилните доставчици, и интернет компаниите използват нарастващата популярност на мобилните телефони, която идва с възможностите за използване на уеб браузъри. Имейлите, онлайн картите, навигацията и други подобни услуги стават все по-разпространени сред мобилното поколение.

01:48

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank