News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Обещанието на бъдещите технологии

От бременни мъже до платове, които отблъскват петната. От леки коли, които отделят само вода, до тоалетни, които ви казват кога сте прекалили с пиенето, в. "Индипендънт" публикува статия за приложението на новите технологии в бъдеще.
Къщата на бъдещето първите лъчи на слънцето огряват слънчевите панели с висок КПД, вградени в стените и покрива на дома. Електроенергията започва да пулсира в акумулаторните батерии на сградата и скоро домът ще започне да влива излишната си електроенергия в националната електрическа мрежа.
В спалнята изгрява изкуствена зора. Меко свети екран с големината на стена. Той показва есенен горски пейзаж, чува се тих птичи хор и се усеща дъхът на цветя, окъпани в сутрешна роса, който буди спящите обитатели. Пръв става мъжът. Той взима душ с вода, рециклирана от водата, с която са били измити чиниите от миналата вечер.
Водата от душа после ще изплакне интелигентната тоалетна и ще бъде рециклирана в местната водопречиствателна станция. Биочип в тоалетната чиния анализира изпражненията на мъжа, като търси ранни следи от рак на дебелото черво и други нарушения в обмяната на веществата. Маркери в урината установяват, че кръвният му холестерол все още е висок, че предната вечер мъжът е пил повече алкохол.
Интелигентната тоалетна изпраща предупреждение в здравния картон но мъжа, че той три вечери подред прекалява с алкохола. Сензори в банята долавят присъствието на жената и организират любимата й програма за ароматотерапия. Уханието на джинджифил и други подправки във въздуха повишават нивото на ендорфините, "хормоните на щастието".
Мъжът е в кухнята и си приготвя закуската. Интелигентният хладилник автоматично е поръчал нови запаси от любимото му кисело мляко. Той отговаря на машината за кафе какво кафе иска и след това с глас нарежда на хладилника да разпечата колко калории е изял и изпил на партито предната вечер.
Телевизорът с плосък екран предава поздрава на домашната система за развлечение и автоматично прочита прогнозата за времето, както е програмиран да прави всяка сутрин. Той вече е вложил в домашния климатик температурите през идващата седмица. Климатикът изчислява час по час вентилацията, която е необходима, за да се поддържа въздухът свеж и да се съхранява енергия.
Системата за домашно развлечение пита дали мъжът иска да гледа новини или спорт и дали иска образът да е дву- или триизмерен. Ако мъжът иска спорт, скоро холографски изображения затрептяват около малка платформа над кухненската маса.
Докато другите членове на семейството стават от сън, водородният клетъчен генератор заработва на пълни обороти. Със слънчева енергия, събрала се от предишния ден, отпадъчната вода се разделя на водород и кислород. След това водородът се окислява в горивните клетки, за да произведе електроенергия за пиковия период. При това се отделя единствено вода, която домашната водопречиствателна система попива.
Всичко в дома на бъдещето е разчетено, за да се постигат миминум отпадъци при максимум ефективност. Излишният водород се насочва към гаража, където през следващата нощ ще се използва в горивните елементи на колата, които захранват двигателя й. Жената влиза във всекидневната и пристъпва във виртуалния апартамент на майка си.
Майката живее на повече от 300 км, но жената следи и записва всяко движение на 125-годишната старица с група от сензори, които осигуряват виртуално огледално изображение на апартамента, съхранен в домашния компютър на дъщерята.
Майката спи върху нов дюшек, масажиращ кръста й, в който освен това е вградена система за клетъчна терапия. През нощта къщата пуска миниатюрни роботи с големината на хлебарки, които разчистват боклуците от партито от предната вечер.
С помощта на електростатични наночастици и синтетични фагоцитни клетки микророботите изяждат и смилат всяка троха и прашинка по пода и другите повърхности. Люспите от човешката кожа се изпращат, за да се рециклират протеините, с които се хранят котката и домашните рибки.

13:53

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank