News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Лаптопи с 300GB дискове излизат скоро

Fujitsu пуска новите мобилни HDD в началото на 2007 г.
Мобилни твърди дискове с капацитет 300GB ще бъдат достъпни на пазара през февруари следващата година от Fujitsu. Очаква се по това време да се появят и първите лаптопи с новите 2,5-инчови HDD.
Моделът Fujitsu MHX2300BT с интерфейс SATA ще се вгражда основно в устройствата, класифицирани като потребителска електроника. Все пак пазарните анализатори очакват дискът с рекорден капацитет да се използва и в мощни лаптопи, които заместват настолния РС.
В продажба от началото на следващата година ще излязат и 2,5-инчови твърди дискове с капацитет 250 GB. Става въпрос за модела Fujitsu MHX2250BT, който използва технологията на перпендикулярен магнитен запис. Този диск е известен с ниската си консумация и топлоотделяне.
В момента най-големите HDD за лаптопи, които се появиха тази есен, събират по 200 гигабайта данни. Ако се запази тенденцията на удвояване на капацитета на твърдите дискове всяка година, може да се очаква към края на 2007 и мобилен 400 GB HDD.

04:23

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank