News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Бебе мина през скенер за ръчен багаж

Според докторите то не е получило опасна доза радиация
Инцидентът се случил в събота на международното летище в Лос Анжелис. Една жена поставила едномесечния си внук в пластмасовата тава за лични вещи и го пуснала в рентгеновия скенер за проверка на ръчен багаж. Служителят веднага забелязал силуета на бебе на монитора и върнал обратно кошницата по лентата, разкрива latimes.com
Детето незабавно било откарано в болница, където докторите установили, че не е получило опасна доза радиация.
Летищните власти, които отказаха да дадат името на 56-годишната жена, съобщават, че тя говори испански и очевидно не разбира английски. Първоначално жената не искала да транспортират бебето в болница, но властите настояли то да бъде прегледано от лекар. Чак след това й позволили да отлети за Мексико Сити.
Случаят не е безпрецедентен. На същото летище преди близо 20 години през рентгеновата машина минало бебе в количка. Тази година пък на едно канадско летище двумесечно бебе, увито в одеяла, също преминало през рентгенова проверка.
Макар и много редки, тези инциденти повдигат въпроса как могат да бъдат предотвратени и каква е опасността от рентгеново облъчване за хората. Очевидно трябва да се помисли и за поставянето на служители пред скенерите, които да следят какво поставят пътниците на лентата.
Американската администрация по безопасност на транспорта полага усилия да уведомява пътуващите кои обекти могат да минават през машините и че те самите носят отговорността. На сайта й са публикувани обширни обяснения и съвети. Има и специална секция “Пътуване с деца.”
Всички мерки обаче биха били безполезни, ако пасажерите не използват здравия си разум.

04:35

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank