News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Хай-тек решение пази възрастни и болни хора

Интелигентна система отчита всяко (без)действие на самотните

Компанията Alarm.com , доставчик на безжични интерактивни системи за защита и мониторинг, обяви нов продукт, наречен “Решение за независим живот” (Independent Living Solution). Тази система дава възможност на семейства и патронажни служби да наблюдават дистанционно за безопасността и състоянието на възрастни или инвалиди, които живеят сами.
В допълнение към традиционната функционалност на системата за сигурност, Alarm.com предоставя едно постоянно включено сензорно наблюдение на действията. Именно то позволява на потребителите с помощта на компютър или портативно устройство да проверяват в реално време, през Интернет, състоянието на всички инсталирани в домовете на самотните хора сензори - за движение, за врати, прозорци и шкафове. Освен това потребителите могат да получават различни предупреждения – гласови, текстови или във вид на електронна поща в случай, че дадени сензори отчетат действия, които могат да бъдат индикатор за сериозен проблем като например отваряне на външната врата през нощта.
Ключова компонента на системата на Alarm.com е патентовата функция за мониторинг на липса на действие "Up & About". Тя предупреждава за случаи, когато цялата система, определен сензор или група от сензори не са отчели действия за определен период от време, което е сигнал, че обитателят на наблюдаваното жилище може би има проблем и се нуждае от помощ.
Тази уникална функция вече е спасила живота на бабата на Майкъл Котара от Калифорния. По неговите думи, когато сензорът за движение в банята на баба му не отчел активност за повече от половин ден, той се обадил на майка си. Тя отишла в дома на възрастната жена, за да провери дали всичко е наред. Оказало се, че бабата имала проблем с бъбреците, за който не споменала на близките си. Наложило се да я приемат в болница. Благодарение на ранното откриване на този проблем с помощта на Alarm.com , възрастната жена се възстановила бързо.
Alarm.com предоставя на самотните хора възможността сами да поискат помощ с натискане на бутона на безжичен паник сензор, който се инсталира в близост до потенциално опасни места като вани и душове или пък се носи на китката или на врата. Паник сензорите позволяват на потребителите в спешни случаи да изпратят незабавен сигнал за помощ до списък от хора и по избор до централна система за наблюдение.
Системата на Alarm.com може да се окаже изключително полезна, дори за най-здравите самотни хора, в случай на неочакван инцидент от рода на подхлъзване в банята или падане по стълби. По думите на един от вицепрезидентите на компанията, системата е уникална със способността си да предупреди приятели, близки роднини и професионални служби за грижи за възрастни и болни самотни хора при откриване на аномалия в ежедневното им поведение. От друга страна, тя дава на самотните хора успокоението, че някой следи за тяхната безопасност, при това без наличието на видео камери или постоянно присъствие на друг човек в жилището им.

02:59

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank