News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Microsoft се готви за лидер в индустрията на роботите

Според Бил Гейтс, вече сме в зората на нова ера!
В статията си „Робот във всеки дом" в януарското издание на Scientific American ” Бил Гейтс твърди, че производството на роботи не е достигнало критична маса, тъй като му липсват единни стандарти или платформи. Към това се добавят и други недостатъци като сложни проекти, бавен напредък и сравнително редки приложения в практиката.
Гейтс сравнява сегашното състояние на роботиката с компютърната индустрия преди 30 години. Коментарите му звучат до голяма степен като самореклама, тъй като горе-долу по същото време Microsoft обяви своята първа комерсиална операционна система за роботи - Robotics Studio.
Точно както операционната система на Microsoft предостави една единна система за персоналните компютри и постави твърдо компанията начело на индустрията, по същия начин Robotics Studio, ако получи масово одобрение, би могла да й извоюва подобна позиция в роботиката. Затова не е изненада, че тонът на Гейтс е толкова оптимистичен.
Ние сме може би в зората на нова ера, когато персоналният компютър ще слезе от бюрото и ще ни даде възможност да виждаме, чуваме, докосваме и управляваме обекти на места, където не присъстваме физически, пише той в статията си.
Намеренията на Microsoft за участие в индустрията за роботи не изненадаха наблюдателите и анализаторите на техническата индустрия. Гейтс също не скрива своите мотиви: По прогнози на японската асоциация за роботи към 2025 г. индустрията на персонални роботи ще достигне 50 млрд. долара годишно.

02:55

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank