News42

Новини от света на интернет и високите технологии

10GB джобен драйв се свързва към GSM-и

Seagate DAVE тежи 70 грама и поддържа Wi-Fi и Bluetooth

Seagate навлезе в нови води с въвеждането на устройство за съхранение на данни, наречено DAVE (от Digital Audio Video Experience).
Преносимата джаджа с тегло около 70 грама събира до 10GB информация и използва Wi-Fi и Bluetooth, за да прехвърля съдържание от и към мобилни телефони. Устройството действа като дигитален хъб за потребителите, чиито смарт телефони се пръскат по шевовете от снимки, музика и други цифрови данни.
От компанията се надяват този нов продукт да направи революция в съхранението на данни за мобилни телефони, но анализаторите предвиждат трудности в продажбите.
Телефоните могат да се свържат безжично с миниатюрното устройство от 30 стъпки разстояние, като потребителите получават достъп до всяка информация в него. Що се отнася до живота на батерията, от Seagate казват, че устройството може да издържи десет часа непрекъснат медиен поток и две седмици в "standby" режим.
Експертите в индустрията смятат, че продажбата на този продукт няма да е лесна. Това е много интересна идея за продукт, която лети срещу силни насрещни ветрове, коментират анализатори от IDC. Според тях, Seagate опипва почвата, бягайки от традиционните стратегии на компаниите за мобилни телефони.
Мобилните оператори са инвестирали огромни средства в бързи мрежи, като се надяват да продават големи количества данни именно по тях. Ето защо DAVE като алтернатива ще представлява голямо предизвикателство за продажба.
DAVE се очаква на пазара в средата на годината. По-късно ще излезе 20GB версия, а 40GB модел трябва да се появи през 2008 година.

08:01

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank