News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Устройство намира и пуска цифрови файлове на ТВ

Рисивър на Netgear търси в Интернет, в мрежи и ТВ програми

Нов продукт на компанията Netgear автоматично открива цифрово съдържание от всевъзможни източници и го представя на телевизионния екран. Digital Entertainer HD (модел EVA8000) е усъвършенстван рисивър, с интуитивен потребителски интерфейс и мощни възможности за търсене на HDTV файлове и интернет съдържание (излъчвано в реално време от Windows или Mac компютри), в мрежови устройства за съхранение на данни (NAS) или в други USB свързани медии.
Устройството организира откритата информация в потребителска библиотека, която е видима на телевизионния екран, без да е необходимо на някой от компютрите да има пуснат медия сървър. С помощта на специалното дистанционно, потребителите могат да търсят в цялата библиотека по множество критерии, вкл. име на актьор, дата, жанр или по обложките на албуми, представени във вид на “thumbnails”.
HDMI порт позволява трансфер на видео с резолюция до 1080p на широкоекранни телевизори, аоптичен цифров аудио изход (TOSLINK) предава изцяло цифров съраунд звук до цифров аудио рисивър.
Настройката на Digital Entertainer HD става с екранен ТВ помощник и инсталационен софтуер за персонален компютър. Включеният в пакета софтуер за Windows дава възможност на потребителите да слушат музика от iTunes, да гледат видео от YouTube и да имат достъп до десктопа на компютъра си, седейки например в хола. Ако използваният компютър има инсталиран ТВ тунер, то потребителите могат да програмират записа и възпроизвеждането на живи предавания, без да им е необходимо DVR устройство (DVD рекордер).
Няколко Digital Entertainer HD могат да се свържат заедно, с цел разширяване на функционалността на домашното забавление. Като използват функцията "Следвай ме", например, потребителите могат да спрат на пауза видео в една стая и да го пуснат отново в друга. А в режим "Парти" е възможно да се синхронизира възпроизвеждането на аудио, така че в цялата къща да се чува едно и също. Потребителите могат да включат също USB флашове, iPod-и или други USB сторидж устройства директно към Digital Entertainer HD, за да достигнат веднага до желаното съдържание и да го пуснат на избрано устройство.
Digital Entertainer HD е сходен по размер със стандартен DVD плейър, което го прави подходящ за поставяне върху телевизионния приемник или в компонентна аудио-видео система. Устройството се свързва както към домашната аудио-видео система, така и към маршрутизатор за достъп до интернет, като например Range Max Next Wireless-N Router.
Digital Entertainer HD също така възпроизвежда интернет радио директно и може да показва RSS новини, както и информация за местна или национална прогноза за времето или различни карти.
Доставките на Digital Entertainer HD ще започнат в края на първото тримесечие на 2007 г., като предварително обявената цена е $349, съобщиха от дистрибутора на Netgear у нас - Солитрон. Според проучване на компанията In-Stat, пазарът на HDMI съвместими устройства се очаква да нарастват със 78% годишно до 2010 г.

03:47

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank