News42

Новини от света на интернет и високите технологии

ИТ гуру изчезна с яхтата си в Тихия океан

63-годишният Джим Грей създаде банкоматите и он-лайн магазините

Във водите на Тихия океан, недалече от брега на Северна Калифорния се изгуби Джим Грей - носител на най-престижната награда по информатика Turing Award, която се счита за еквивалент на Нобелово отличие в областта на компютърните науки, предаде CNN. Наградата е връчена през 1998 г. за приноса му в създаването на банкоматите, електронните системи за регистрация на авиопасажери и онлайн магазините.
Последното съобщение от учения е получено от съпругата му в неделя, 29 януари, когато той пътувал със своята яхта от Сан Франциско към островите Фараллон, които се намират на 40 километра от прочутия мост "Златна Врата". Грей излязъл в океана, за да разпръсне над водите му праха на 97-годишната му майка, починала предишната година.
Грей планирал да се върне вечерта на същия ден, но когато това не става и на другия ден, спасителни екипи на бреговата охрана започват мащабно претърсване от залива Монтърей в южната част на Пасифика до бреговете на Орегон на север. За тях изчезването на Грей е “загадъчно”, тъй като 12-метровата му яхта била оборудвана с радиостанция и сигнални ракети, времето било хубаво, а 63-годишният мъж бил в добро здраве.
Джим Грей е основател и директор на изследователския център на Microsoft в Сан Франциско- Bay Area Research Center, който се занимава с развитието на най-актуалните направления в областта на информатиката и изчислителната техника. Ученият има голям принос в разработването на технология за създаване на компютърни карти от рода на Google Earth.

04:58

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank