News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Cisco и Apple подновяват преговорите за марката iPhone

Съществува голяма вероятност спорът между двата гиганта да се реши извън съда, смятат експерти. От подобно развитие Apple е далеч по-заинтересованата страна

В сряда Cisco се съгласи да даде на Apple повече време за отговор на съдебния иск за нарушаване на правата върху търговската марка iPhone. Мрежовият гигант заведе делото на 10 януари, деня, в който Apple обяви на света, че е „преоткрила телефона”.
Cisco веднага отговори с юридически мерки срещу Apple, базирайки се на факта, че притежава марката iPhone, откакто закупи InfoGear през 1996 г. В съдебния иск Apple е обвинена, че изявлението й ще обърка потребителите.
През изминалите седмици и двете компании бяха заели агресивни позиции в публичното пространство. Сега обаче корпоративните гиганти се съгласиха да дискутират проблема с цел да се постигне съгласие по правата за търговската марка, твърди newsfactor.com.
Тези действия сигнализират, че може би компаниите са по-склонни да издигнат бялото знаме и да се срещнат по средата на бойното поле със съгласие, отколкото в съдебната зала с аргументи. Имайки предвид статистиката, че близо 95% от гражданските дела се решават преди съдебния процес, съществува голяма вероятност Apple и Cisco да се споразумеят за търговската марка iPhone, смятат екперти. Изявленията на двете компании в пресата показват желание и от двете страни за преговори за примирие.
От друга страна съдебните процеси за търговската марка могат да се проточат с години и да костват цяло състояние за хонорари и на двете страни. Apple желае силно постигането на съгласие, защото, ако Cisco получи съдебно предписание срещу употребата от Apple на iPhone, това може да се окаже сериозна пречка за маркетинговите усилия, положени от Mac–производителя.
Apple няма време, тъй като срокът за пускане на пазара на iPhone наближава - по план продуктът трябва да излезе през юли.

04:57

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank