News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Autodesk влиза в пазара на софтуер за проектиране на заводи

Нов продукт на компанията, наречен AutoCAD P&ID 2007, обещава да ускори процеса на проектиране и да спести средства на компаниите от сектора

Autodesk Inc. обяви първия си продукт от предстоящ пакет решения за проектиране на заводски съоръжения. По време на конференцията daratechPLANT 2007 в Хюстън, САЩ в края на януари софтуерният производител представи AutoCAD P&ID 2007 – продукт, който бележи официалното влизане на компанията в новия сегмент.
AutoCAD P&ID 2007 (от „piping and instrumentation diagram”) адресира основните предизвикателства в сектора, вкл. недостиг на персонал със специфични познания, натиск за бързо приключване на проектите и нужда от споделяне на информация от различни инженерни дисциплини. Очаква се новият софтуерен продукт да ускори работата на дизайнерите и да подобри точността на проектите в една област, за която са характерни постоянни ъпдейти и ревизии.
Решението на Autodesk да се намеси на пазара за проектиране на заводи идва в момент, когато много сектори на индустрията предприемат нови строежи или модернизации на съществуващи съоръжения, за да отговорят на екологичните норми и изисквания за сигурност. Според Autodesk, новият й софтуер ще опрости значително проектирането, тъй като в него е вградена мултидисциплинарна инженерна експертиза.
AutoCAD P&ID 2007 е изграден на базата на популярната CAD софтуерна платформа. По този начин компанията осигурява съвместимост с останалите си продукти и бъдещи 3D технологии за моделиране. Инженерите в строителния сектор познават AutoCAD и ще могат да ползват без обучение новия продукт на Autodesk във всички аспекти на проектирането на заводски съоръжения, посочват от консултантската компания Jordan, Jones & Goulding.
Според проучване на американския Национален институт по стандарти и технологии (NIST), недостатъчните обмен на информация и взаимодействие между приложенията за проектиране струват на предприемачите и компаниите, работещи в сектора, над $10 милиарда на година.
Autodesk поддържа стратегическо партньорство с компанията AVEVA Group plc, чиито решения за 3D моделиране и дизайн са използвани в проектирането на едни най-големите заводи в света. Приложенията на двете компании са съвместими помежду си на ниво обмен на информация, съобщават от AVEGA.

03:49

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank