News42

Новини от света на интернет и високите технологии

По 4 лаптопа губи ФБР средно на месец

Проблемът е, че и в самото бюро не знаят какво има на тях

Колко лаптопа са загубили ФБР? Това се мъчат да разберат от правосъдното министерство в САЩ още от 2001 година, когато правят подробна проверка на ФБР за загубите им на лаптопи и оръжия.
Резултатите от първата проверка са били кошмарни, което е наложило и досега от правосъдното министерство да следят за проблема. Добрите новини са, че загубите намаляват, а лошите, че още се случват и при това ФБР няма и понятие каква секретна информация се губи и в чии ръце попада.
Когато първата проверка завършва през 2002 година, се установява, че ФБР загубва на месец по 3,82 бойни оръжия и по 5,07 тренировъчни. Сметката за лаптопите е още по-отчайваща с 10,71 лаптопа, загубвани на всеки 30 дни. Новата проверка показва значително подобрение: за месец вече загубите на бойни оръжия са 1,09, а на лаптопите – 2,64.
Въпреки похвалите на правосъдното министерство за работата на ФБР, все още се задават въпроси за процедурите, които трябва да се спазват, за да спрат тези загуби. Изчезването на оръжие е нещо много лошо, но загубата на лаптоп може да е и по-сериозен проблем, тъй като е възможно на него да се намира строго секретна информация. А проверяващите казват, че във ФБР дори не знаят на кой компютър каква информация се съдържа.
И именно това е най-обезпокояващото, се казва в доклада. От ФБР не могат да определят дали даден загубен компютър е съдържал важна информация или не. Такава информация могат да бъдат лични данни или секретна информация за операции на службата за разследване. На лаптопите може да се съдържа и софтуер, който се използва, за да се направят идентификационни значки.
За 44 месеца, колкото трая новата проверка, ФБР са загубили 160 оръжия и 160 лаптопа, което е сериозно подобрение в сравнение с резултатите от първата проверка, отнела 28 месеца и отчела загуби на 354 оръжия и 317 лаптопи.
Във всяка организация с размерите на ФБР е неизбежно да няма случаи на загуба на оборудване, слагането му на грешни място или кражби, така че не е възможно пълно съвършенство. Невероятният прогрес на ФБР е много обнадеждаващ, но от правосъдното министерство твърдят, че все още в бюрото не са взели мерки по препоръките, направени им след първата проверка.
За да помогнат в решаването на проблема, проверяващите са направили 13 допълнителни предложения. Например, ФБР да има база от данни, която да описва съдържанието на всеки лаптоп. Има нужда също така и от подобряване на системата, която позволява на служителите да изкарват навън собственост на бюрото и после да проверява дали са я върнали.

20:46

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank