News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Ubisoft планира да открие нови 1000 работни места

Разработчикът на видеоигри се готви да инвестира над 380 милиона долара за развитие на своите операции в Квебек. Ще отвори студио за CGI филми

Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в световен мащаб, започва нова фаза в развитието на своите операции в Квебек, Канада. Компанията, която понастоящем разполага с 1600 човека в провинция Квебек, планира да инвестира над 380 милиона долара през следващите шест години, за да изгради екип от 3000 служители.
Обявените намерения на Ubisoft надвишават първоначалните цели за развитие в периода 2005-2010 с допълнителни 1000 работни места. Това е трета фаза от разрастване на групировката в провинцията, като тя получава подкрепа и от властите в Квебек.
Планът за разкриване на 1000 нови работни места се завърта около две главни цели. Първо, до 2013 година групировката ще увеличи с 500 души персонала в производството на видео игри в Квебек. Второ, Ubisoft ще открие ново производствено звено, специализирано в създаване на CGI филми.
Новото студио ще създава кратки филми, инспирирани от игри на базата на търговски марки, собственост на Ubisoft. Първият филм, с продължителност осем минути, ще бъде създаден на основата на многократно награждаваната игра Assassin’s Creed. До 2013 година новото CGI студио ще наброява 500 специалисти.
Новината за плановете на Ubisoft идва от среща на висшето ръководство на компанията с премиера и част от министрите на провинция Квебек.
Студиото в Монреал беше създадено преди 10 години и сега е движеща сила в разработките на легендарни търговски марки като Prince of Persia и многоочакваната игра Assassin’s Creed. Наскоро студиото бе обявено от списанието Game Informer за 4-тото по значение в света. Целта на Ubisoft е да го превърне в номер едно.
Производството на видео игри се доближава все повече до филмовото и телевизионното производство, като тенденцията ще се засили през идните години, прогнозират в Ubisoft. Това естествено развитие е придружено от революционни промени в онлайн дистрибуционните канали чрез рязко увеличаване на безплатното и платено дигитално съдържание. Предстоящото студио, специализирано в създаване на дигитални филми, ще превърне Ubisoft в пионер в бранша през идните години.

20:41

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank