News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Броят на домовете с HDTV ще се утрои до 2011 г.

Спортът е главен фактор за ръста, още недостига съдържание

151 милиона домове в света ще имат телевизия с висока резолюция през 2011 година, което е три пъти повече, отколкото в момента. Това твърди проучване на компанията Informa Telecoms and Media, според което, към края на миналата година 48 милиона домове са разполагали с HDTV от общо 1,2 милиарда с телевизия.
Спортните програми, най-вече, ще допринесат за масовото навлизане на телевизията с висока резолюция, смятат анализаторите. Около 58% от домовете с HDTV са в САЩ и 20% в Япония. Напред в списъка са и страни като Англия, Канада, Китай и Германия.
Фактор за ръста на HDTV потреблението са, разбира се, и падащите цени. Но някои от първите потребители са разочаровани от услугата, тъй като им липсва достатъчно съдържание за гледане, твърди докладът на Informa Telecoms and Media.
Нивото на услугата HDTV ще се променя към по-добро, след като в САЩ, Япония и Австралия правителствата поставиха крайни срокове на доставчиците да предложат определен процент от програмите в HD формат.
През май 2006 г. британската сателитна компания BSkyB пусна HD услуга, чиито потребители са се удвоили през второто тримесечие и сега наброяват 184 000. Това е най-бързо растящият нов TV разпространител.

20:37

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank