News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Интернет "тапия" доказва полово здраве

Пускат първа по рода си услуга за социални мрежи

Компанията CheckTonight LLC пусна първа по рода си онлайн услуга, която използва социалните мрежи в Интернет. Услугата окуражава хората да си правят тестове и да показват негативните си резултати за СПИН и други болести, предавани по полов път на потенциални сексуални партньори.
Д-р Майкъл Ковалски, председател на медицинския консултативен съвет на CheckTonight обяснява, че един на всеки пети американец на възраст над 12 години страда от венерическо заболяване. 90% от болните не знаят, че са носители на инфекция. В Ню Йорк СПИН-ът се превърна в убиец номер едно за мъже на възраст между 25 и 44 години.
Хората трябва да настояват за доказателство преди да се съгласят на интимни контакти, смята докторът. Мисията на CheckTonight е да наложи тестовете за венерически болести и СПИН и огласяването на резултатите като едно социално задължение, широко възприето по целия свят.
Д-р Ковалски, гинеколог с повече от 30 години клиничен опит в диагностициране и лечение на болести, предавани по полов път, обяснява, че CheckTonight осигурява още един слой на защита, в допълнение към използването на кондоми. Безопасният секс започва преди да надделеят страстите, казва спецът. CheckTonight се надява, че нейната нова услуга може да има много голям принос за здравето на световното общество.
Членовете на CheckTonight обществото могат да се тестват за болести, предавани по полов път, при своите домашни лекари или в някоя от над 2000-те частни лаборатории в САЩ, а резултатите да се изпратят директно на сайта, който е защитен. Достъп до данните имат само регистрирани негови членове, които влизат с парола.
По-рано, доказването на негативни резултати от тестове изискваше да се разнася документ от лаборатория, което не беше удобно и лесно можеше да се фалшифицира. Сега CheckTonight осигурява онлайн здравни сертификати с гарантирана автентичност в защитена и криптирана мрежа в Интернет.
Резултатите от тестовете могат също така да бъдат привързани към профилите на членовете на сайтовете за социални контакти и запознанства. Следващият месец ще бъде пуснато и приложение за мобилни телефони, което ще позволява на членовете да обменят резултати в барове, клубове и университети.
Неотдавна Световната здравна организация и центровете за контрол и превенция на заболяванията стигнаха до заключението, че тестването е най-ефективното средство за контролиране на разпространението на СПИН и болести, предавани по полов път.

16:30

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank