News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Мобилна секс услуга спря под натиск от църквата

Бойкот на католици вразуми оператор в Канада

Под натиска на клиенти и на католическата църква, канадски мобилен оператор от Ванкувър беше принуден да прекрати предлаганата от него в продължение на само един месец услуга на доставяне на порнографски материали на абонати, съобщава на своя уеб сайт вестник Toronto Star.
Telus, втората по големина телефонна компания в Канада спря програмата, която доставяше по безжичен канал порно по заявка на мобилни телефони, след като към нея заваляха оплаквания от страна на клиенти, акционери и религиозни групи, в това число и католическата църква. Порнографските снимки се предлагаха по 3 долара, а видео клипове с продължителност от две до три минути струваха на потребителите по 4 долара. Услугата предоставяше на клиентите си и съдържание от Playboy TV, Sex TV и канала Hustler.
Преди спирането на услугата, архиепископ Реймънд Русин разпространи в Интернет видео изявление, в което осъди остро програмата за изпращане на порнографски материали на мобилни телефони. Той нареди на всички католически църкви и училища да обявят бойкот на Telus, докато предоставя сексуалната услуга. Архиепископът, чиято епархия обхваща повече от 400 000 енориаши, призова също така всички католици и “загрижени канадци” да се обявят против мобилните порно програми.
Срещайки тази съпротива, Telus избра да спаси своя имидж и във вторник вечерта прекрати програмата, според сведения на Toronto Star. Това беше първият канадски мобилен оператор, който тества концепцията за “мобилни секс телефони”. По предварителни оценки на фирмата за изследвания SeaBoard Group, към 2008 г. този пазар глобално ще генерира 900 млн. долара.

18:14

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank