News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Dell е изправен пред нов враг - бюрокрацията

Компанията загуби първото място на РС пазара, а SEC я разследва за счетоводни неточности. Завърналият се шеф Майкъл Дел обяви, че спира бонусите

Майкъл Дел, завърнал се като главен мениджър в Dell след оставката на Кевин Ролинс, заявава в имейл съобщение, че планира да остане в компанията през следващите няколко години, пише CNET. Това заявление идва след една наистина лоша година за производителя на компютри, през която той загуби лидерството си с най-голям дял от пазара на PC от Хюлет–Пакард.
В същото време компанията е разследвана от SEC (Securities and Exchange Comission в САЩ) за счетоводни неточности, което може да доведе до повторно обявяване на приходи. Освен това няколко главни мениджъри напуснаха компанията през последните месеци.
Според имейла на Майкъл Дел, паричните бонуси за служителите ще бъдат заменени от ограничени премии, които ще бъдат получени от всички с изключение на главния мениджмънт. Броят на мениджърите, които докладват лично на Дел, ще бъде съкратен от над 20 до 12. В електронното си съобщение шефът пише още, че „ние разполагаме с отлични кадри, но също така имаме и един нов враг – бюрокрацията, която ни струва пари и ни забавя”.
Тези ходове целят компанията да си възвърне лидерството на PC пазара. През 2006 г. фирмата започна да расте по-бавно от пазара, което се случваше за пръв път от създаването й през 80-те години на 20 век. В средата на миналата година HP задмина Dell като най-голям производител на компютри. Dell отчете приходи от 55.9$ милиарда през фискалната 2006-та, а очакваше 60$ милиарда.
В петък акционерите заведоха дело срещу Dell, добавяйки като обвиняем и Intel за своята спорна маркетингова програма за търговски отстъпки. Според иска, компютърният гигант не е докладвал, както е по закон, на SEC и на инвеститорите за „съществуването, действието и несигурността на търговските отстъпки на Intel”.
Компанията претърпя и друга голяма неприятност. През август 2006 г. Dell трябваше да обяви най-голямото в историята изземване на батерии (4,1 милиона) за лаптопи, поради дефекти, макар и те да бяха от Sony.

08:01

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank