News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Microsoft не дава лесно данни на полицията

Едва след заповед за обиск издава крадец на Xbox 360

Новозенландският офис на Microsoft отказа да предостави по най-бързия начин информация, изискана от местната полиция във връзка с поредица от обири. Представителите на софтуерната корпорация са се позовали на правото на неразкриване на лична информация, съобщи Sydney Morning Herald.
Случаят повдигна въпроси за това как частните компании в този регион трябва да се отнасят към искания за информация за определени лица при криминални разследвания. Полицията в Нова Зеландия трябваше да извади съдебно разпореждане, за да застави Microsoft да даде името и адреса на тийнейджър, заподозрян в кражба на конзола за видео игри Xbox 360.
Според полицаите, на 23 януари 15-годишното момче откраднало конзолата Xbox 360 от апартамент в град Уелинтгън, но пропуснало да вземе захранващия кабел. То се обадило на Microsoft да му достави друг кабел, като дало серийния номер на откраднатата конзола. Предлогът бил, че кучето му е сдъвкало оригиналния кабел.
Собственикът на откраднатата машина също се обадил на Microsoft, продиктувал серийния й номер и помолил за съдействие за откриването й. От Microsoft не скрили, че предполагаемият крадец вече се е свързал с тях, но отказали да дадат подробности за самоличността му. Те направили това едва след като съдът издал заповед за обиск.
Въпреки че собственикът на машината бил много ядосан от първоначалния отказ на Microsoft, полицейските служители са на мнение, че компанията е била в правото си да откаже. Като служебни лица те непрекъснато контактуват с компании и определено трябва да имат основания, когато изискват лична информация.
Всички компании държат да се спазват правата на техните клиенти. Говорителката на Microsoft за Нова Зенландия обяснява, че политиката на фирмата в това отношение изисква личната информация да остане конфиденциална, докато разкриването й не се изиска от съдебната администрация.
Групата за защита на личната информация „Електронни граници“ от Австралия също подкрепи поведението на Microsoft за Нова Зенландия. Но информацията, която в крайна сметка компанията предостави на полицията, може да се окаже решаваща за прекратяване на серията от обири на домове.

16:06

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank