News42

Новини от света на интернет и високите технологии

ИТ проблем се задава в САЩ на 11 март

Новото часово време налага тежки процедури в системите

Смяната на часовото време в САЩ ще започне три седмици по-рано от обикновено, в неделя, 11 март, и ще свърши една седмица по-късно, на 4 ноември. За да се справят с промяната, производителите на софтуер са се заели да доставят пачове (кръпки) с цел да приспособят часовниците на компютрите и мобилните устройства автоматично.
Тези обновления, свързани с датата, са критични за много бизнес потребители, които разчитат на своите компютърни и мобилни календари да им казват къде да бъдат и по кое време да са там. Проблемът за потребителите е да успеят да инсталират обновленията. Впечатленията са, че процесът е труден и тромав, писа news.com.com.
Много от корпоративните потребители изпитват затруднения при работа със софтуерните пачове, доставени от Microsoft за нейните имейл клиентски приложения, както и със сървърния софтуер Exchange. Процесът на обновление в случая трябва да бъде извършен по специфичен и бърз начин, за да даде резултат при преминаване към новото часово време. Описанието обаче е цели 25 страници и е трудно да се следва, посочват анализатори.
От софтуерният гигант признават, че инструкциите за обновление не са точно с размера на... кредитна карта. Необходимата документация за работа с инструментите е наистина обемиста. Процесът е сложен, защото на известен брой от приложенията в корпоративната компютърна мрежа им е наложено да спазват определено време и поради това са засегнати от промяната.
Първото предизвикателство е да се идентифицират различните софтуерни програми, които имат нужда от обновление. На второ място, за всяка от програмите трябва да се идентифицират различни части, подлежащи на обновление. ИТ хората са тези, които имат нелеката задача да се справят с предизвикателствата.
За жалост, процесът не винаги е еднократен. В някои компании, след направените промени и последващите тестове на календара за срещи в Outlook, били установени противоречиви резултати: някои срещи били преместени с един час, за да се спази новото DST (daylight saving time) време, докато други останали непроменени. Дори за един и същ потребител срещите за месец март, например, може да не са определени правилно, докато тези за есента са наред.
Потребителите на смарт телефони, включително и тези, които не използват Windows Mobile, също са объркани от процеса за обновление, свързан с DST. Те получават пачовете от своите доставчици. Проблемът е, че потребителите не разбират дали успешно са направили обновлението, след като са инсталирали софтуера.
Потребител на BlackBerry споделя, че когато получил пача от своя доставчик, първоначално помислил, че това е „джънк” имейл. По-късно инсталирал софтуера, но не е сигурен какво се е случило, тъй като устройството така и не е изписало „download successful” или нещо подобно. На 11 март явно много хора ще бъдат изненадани.
Що се отнася до Windows Mobile, от Microsoft посочват, че при успешно инсталиране на DST пача, системата ще се презареди и на екрана ще излезе съобщение за „успешно инсталиране”. Обновление на пача е било пуснато тези дни в отговор на обратната връзка от потребителите. Обновлението премахва ръчните стъпки в първия пач и вече не изисква потребителите на Windows Mobile 5.0 да уточняват коя версия им трябва – за Pocket PC или за Smartphone.

18:56

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank