News42

Новини от света на интернет и високите технологии

ИТ харчовете на Европа вече гонят $400 милиарда

Най-голям е делът на ИТ услугите в разходите за технологии на вертикалните сектори. Но най-бързо нараства потреблението на софтуер. Производството е номер едно купувач на ИТ

Вертикалните пазари в Западна Европа, като ритейл веригите и производството, ще похарчат над $400 милиарда за ИТ през 2010 година, твърди проучване на IDC.
Очаква се ритейл секторът да увеличи ИТ харчовете си с 5.4% през 2007 г., в сравнение с 2006. Всички вертикални пазари пък ще изразходват средно с 4,3% повече за ИТ в периода 2006 – 2010 г., прогнозират анализаторите от IDC.
Производството е бил най-големият купувач на ИТ през 2006 г. от всички 18 вертикални сектора. Разходите там са 22% от общите за ИТ през 2006. Очаква се до до 2010 г. производственият сектор да увеличава ИТ харчовете средно с 3.9% на година.
Що се отнася до това в какво инвестират вертикалните сектори, софтуерът е най-бързо растящата категория. Компаниите от различните индустрии ще похарчат с 6.6% повече за софтуер през 2007 година спрямо 2006. Разходите за ИТ услуги ще нараснат с 5.2%, а за хардуер – с 4.6% през настоящата година, прогнозира докладът на IDC.
Като цяло, през 2007 г. вертикалните индустрии ще изразходват за ИТ общо $374 милиарда. Лъвският пай ще вземат ИТ услугите, с 45.1% от приходите. Хардуерът държи 34%, докато за софтуерните пакети остават 20.9%.

11:17

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank