News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Adobe пусна нов софтуер за дигитална фотография

500 хиляди са тествали бета версия на Photoshop Lightroom 1.0

Новият софтуер за дигитална фотография Photoshop Lightroom 1.0 вече е достъпен на пазара, обяви Adobe. Продуктът дава възможност на професионалните фотографи да импортират, управляват и презентират големи обеми дигитални снимки, като прекарват повече време зад обектива, отколкото пред компютъра, посочиха от компанията.
Над 500 000 професионални фотографи са взели участие в публичните бета-тестове през последните 12 месеца. Photoshop Lightroom предлага множество иновативни функции, които ускоряват работните процеси при цифровата фотография.
„Малко вероятно е професионални фотографи да тръгнат да се изявяват като софтуерни разработчици,” каза Джон Лоаконо, старши вицепрезидент на подразделението Creative Solutions Business в Adobe. „За наш късмет, този път те се съгласиха да ни дадат едно рамо. Всичко, от прегледа на изображенията и разнообразните инструменти до времеспестяващите функционалности за редакция, беше разработено с помощта на фотографите”, добави той.
Photoshop Lightroom включва нови функционалности в сравнение с бета-версия 4.1, със значителни промени по модулите Library и Develop и с допълнения при компонентите Slideshow, Print и Web. Списъкът с допълнителните инструменти включва Hue, Saturation и Luminance за прецизно и интуитивно редактиране на изображения.
Photoshop Lightroom лансира технологията Adobe Camera Raw и поддържа повече от 150 необработени файлови формата в допълнение към JPEG и TIFF, превръщайки конвертирането в лесен за управление процес. Сред най-новите поддържани модели фотоапарати са включени Nikon D40 и D80 и Pentax K10D.
„Photoshop Lightroom ми дава възможност да направя с един необработен файл каквото си пожелая. Сега мога лесно да дублирам някоя редакция и да я приложа почти наведнъж върху широк обхват подобни изображения,” казва Денис Реги, известен светски фотограф.
Препоръчителните системни изисквания за продукта са Macintosh OSX 10.4.3, 1 GHz PowerPC G4 процесор или Microsoft Windows XP SP2, Intel Pentium 4 процесор, 768 MB RAM и резолюция на екрана 1024x768. Adobe Photoshop Lightroom е универсално бинарно приложение, което ще работи на PowerPC и на новите Intel-базирани системи на Macintosh, уточниха от дистрибутора на Adobe у нас - BMG.

01:51

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank