News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Стотици уеб блогове са използвани за фишинг атаки

Трафикът е бил пренасочван от масовия червей Stration

Част от трафика към зловредните блогове е бил пренасочен от вариант на масово разпространяващия се червей Stration, според информация от Fortinet.
Един зловреден скрипт води към "Pharmacy Express", където се рекламират евтини оферти за виагра и валиум, но всъщност сайтът примамва жертвите да въведат лична и медицинска информация, която измамниците събират за своите цели. Скрипт на страницата сваля файл на установения IP адрес, като взема предвид вида на браузъра и неговата версия.
От компанията са открили и блог, посветен на Honda CR450, който инфектира персоналния компютър с троянеца Wonka при натискане на някои от линковете в блога. Също така са открити и зловредни блогове с различна тематика, посветени на Star Wars, на училища, както и такива с коледна тематика.
От Google заявяват, че преглеждат съобщенията за различни страници, като в същото време ще вземат необходимите мерки. От търсачката допълват, че не са били компрометирани легитимни блогове, а такива, създадени с цел да помагат на фишинга.

01:44

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank