News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Мащабно ИТ обучение в администрацията

ПРООН съфинансира курсовете на над 25 хиляди служители

22 050 служители от администрацията ще бъдат обучени в рамките на споразумението между Програмата на ООН за развитие (ПРООН), Министерството на държавната администрация и административната реформа, Института по публична администрация и европейска интеграция (ИПАЕИ) и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).
Споразумението беше подписано днес в резиденция Бояна. "Това ще бъде най-голямото еднократно обучение в държавната администрация, което ще достигне до абсолютно всички общини и съм сигурен, че ще премине при огромен интерес", каза Николай Василев.
В курсовете за напреднали ще се включат 10 000 курсисти, а в курсовете за начинаещи - 4000. През тази година обучения ще преминат 1000 магистрати, както и 1000 служители от системата на МВР. Подготвителен курс за международно признато сертифициране ще преминат 7000 курсисти, а други 1050 ще бъдат обучавани дистанционно по уеб дизайн, основи на презентацията и основи на дигиталните медии.
В сравнение с миналогодишните обучения този път учебните програми ще бъдат разширени с цел покриване на изискванията на международните сертификати ECDL и IT Card. Изпитът за всеки сертификат ще включва модулите: интернет, текстообработка и електронни таблици.
През тази година от страна на МДААР курсовете ще бъдат финансирани с 662 200 долапа, а финансирането, което ще поеме ПРООН, ще бъде в размер на 30 000 долара. В организираните през 2006 г. ИТ обучения на служители от администрацията се включиха 21 506 души.
ДАИТС чрез сдружението „иЦентрове" ще подкрепя провеждането на обучаващите програми, като осигурява подходящи помещения в телецентровете и инструктори.

01:47

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank