News42

Новини от света на интернет и високите технологии

"Мемогейт" затлачи дело на AMD срещу Intel

Загуба на имейли тласна процеса в неочаквана посока

В скандално дело адвокатите на AMD ще искат от Intel да обясни какво е станало с имейл съобщения, за които компанията признава, че са се изгубили. Вторият по големина производител на процесори ще изисква от своя по-могъщ конкурент Intel да даде гаранции, че няма да изчезнат и други документи по антитръстовото дело, което датира от юни 2005 година.
Но "Мемогейт", както се нарича частта от делото, свързана със загубата на документи от страна на Intel, е само една маловажна подробност от процеса. Истинските проблеми за Intel може да дойдат с продължаването на делото.
Адвокатите на AMD ревностно се стремят да докажат, че гигантът нечестно е попречил на своя конкурент да продава чипове на най-големите клиенти, съобщава forbes.com. AMD обвинява Intel, че е заплашила да подбие цените на своите процесори, за да отдалечи конкурентите от сделки с големите компютърни производители като IBM и HP.
Делото, независимо дали ще бъде спечелено от AMD, вече оказва влияние върху името на Intel. В момента адвокатите на AMD използват инструменти за усъвършенствано електронно търсене на ключови думи, отнасящи се до делото, за да открият и извадят на показ сексуални намеци и скандали. Колкото повече документи бъдат разгледани, толкова по-големи са шансовете адвокатите да се натъкнат на необмислени и срамни коментари, които да се използват, за да подронят авторитета на Intel.
А дори и без твърди доказателства, името на Intel вече е засегнато, след като компанията се принуди да направи срамни признания, че известен брой от документите, които би трябвало да се съхраняват, липсват. Това компрометира начина, по който компанията съхранява имейлите до своите служители.
Някои от оправданията на Intel са, че когато след повдигане на делото служителите на компанията били помолени да качат писмата от своя „sent box” на хард драйва, много от тях не успели да го направят. Други пък си мислели, че ИТ системата ще запазва автоматично техните имейли. Трети пък не били известени, че са длъжни да запазват своите съобщения.
А от Intel трябва да намерят липсващите документи, защото в противен случай на компанията ще бъдат наложени доста солени глоби. И освен това, липсата на тези документи може да бъде използвана в съда срещу компанията.
Адвокатите на Intel по антитръстовото дело казват, че вероятно липсващите документи няма да се окажат решаващо законово оръжие в ръцете на AMD. Но промяната в антитръстовото законодателство може да направи Intel много уязвима. Успешните дела срещу конгломерата 3M и специалиста по зъболекарско оборудване Dentsply през изминалите няколко години показват, че съдиите стават все по-отзивчиви към аргументи за злоупотреба със сила от доминиращите на пазара компании.

09:51

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank