News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Microsoft OneCare последен в тест на анти-вируси

Австрийска лаборатория е пробвала 17 популярни продукта

Продуктът OneCare на Microsoft, предназначен за борба с различни заплахи, завърши последен в тестове по сигурността, проведени от австрийски експерти. В теста, ръководен от Андреас Клементи, са били изпробвани 17 продукта, сред които BitDefender Anti-Virus 10 Professional Plus, Symantec Norton AntiVirus 14.0.0.89, McAfee VirusScan 11.1.124, Kaspersky Anti-Virus 6.0.2.614 и други.
В своя доклад Клементи уточнява, че тестваните продукти са били обновени на 2 февруари и с най-добрите възможни настройки. За целите на теста са били използвани над 1 милион вирусни мостри.
Когато става въпрос за цялостни възможности за откриване на заплахи, на първо място е продуктът Anti-Virus Kit (AVK) на G Data Security, който е успял да хване 99.45% от зловредния код. Втори е TrustPort Antivirus Workstation 2.5.0.957 с хванати 99.36%.
В тройката влиза и Avira Antivir Personal Edition Premium 7.03.01.34 с уловени 98.85% от заплахите. Четвърти с 97.91% е F-Secure Anti-Virus 2007 7.01.128, а Kaspersky Anti-Virus, със своите 97.89% откриваемост, се нарежда на пета позиция.
Symantec и нейният софтуер са шести с 96.83%. 14-тото място е заето от McAfee с 91.63%. На последното 17-то място със заловени 82.40% от зловредните кодове се нарежда продуктът на Microsoft.

08:41

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank