News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Qimonda прескача GDDR4 и минава на GDDR5

С все по-големите изисквания към новите видео карти, конкуренцията при производителите на чипове за паметите им става все по-ожесточена. Според изследване на пазара, направено от iSuppli, лидер е Samsung следван от Qimonda. За да се справи с конкуренцията точно Qimonda съобщи, че обмисля да пропусне GDDR4 генерацията памети и ще работи по новите GDDR5 чипове. Според изследване направено от компанията, в момента 90% от видео картите от високия клас работят с GDDR3 памети. "Наистина GDDR3 е лидер в момента. Но това няма да е за дълго. През 2010 и 2011 година на нейно място ще е GDDR5. Ние ще започнем да работим по нея от рано, за да сме лидерите на пазара след няколко години" коментира представител на компанията. Очаква се GDDR5 да работи при по-малък разход на енергия и 3-4 пъти по-високи честоти от сегашните 800 MHz при GDDR3.

01:16

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank