News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Hitachi обмисля да се откаже от HDD бизнеса

Компанията ще се фокусира върху атомната енергетика
Японският гигант Hitachi разглежда възможността да продаде своето подразделение за производство на твърди дискове. Освен това компанията може да се откаже и от производството на течнокристални панели и да съкрати значително броя на дъщерните си компании, съобщава cnews.ru.
Според президента на Hitachi Кацуо Фурукава, до такъв вариант може да се стигне, ако губещите подразделения за HDD и LCD не успеят да станат печеливши в близките години. Hitachi купи производството на твърди дискове от IBM за $2,05 млрд. Новата компания обедини заводи и интелектуалния потенциал на 24 хиляди работници.
За първите шест месеца на финансовата година Hitachi понесе загуби от $660 млн. Новият президент, назначен тази есен, вижда причината в неспособността на компанията да се концентрира върху най-приоритетните направления.
Планът за преструктуриране предвижда значително съкращение на дъщерните производства. Към 2010 г. от 885 такива компании в състава на Hitachi ще останат около 700.
За приоритетно направление в дейността на Hitachi се счита атомната енергетика. Неотдавна компанията обяви сътрудничество в тази област с General Electric. Междувременно, японският гигант планира да придобие компанията Clarion и по този начин да засили позициите си на пазара за автомобилно оборудване.

01:05

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank