News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Майкрософт замени 15-годишен интерфейс в новия си офис пакет

През годините компанията добавяше в своя Office нови и нови възможности. Но за потребителя богатството от функции носеше и допълнителна сложност.
Новият пакет от офис приложения 2007 Microsoft Office System обещава да бъде най-значимата версия на продукта в последните 10 години и може би изобщо до този момент. Това прогнозират анализаторите от Gartner в новоиздадената поредица от 22 отчета “High Performance Workplace”.
Майкрософт са направили значителни промени в основния пакет, но редица от новите функции ще бъдат засенчени от друга промяна. Стойността на софтуера не е в нещата, които позволява на потребителя да прави, а в начина, по който може да ги прави. На въпроса какви нови функции желаят да бъдат включени в 2007 Microsoft Office System, 80% от потребителите са поискали от Майкрософт вече съществуващи възможности.
Първата версия на пакета бизнес приложения Office за Windows разполагаше с десетки вградени в общи менюта и ленти с инструменти функции и команди. След това бяха добавени още стотици. Но за потребителя богатството от възможности започна да се предлага с цената на допълнително усложняване.
Майкрософт прецени, че ползите от използвания вече 15 години интерфейс в нейните офис продукти са изчерпани. Компанията реши да промени интерфейса на Word, Excel, PowerPoint, Access и функциите за създаване на документи на Outlook. Лентите с менюта бяха заменени с по-големи, по-подробни и завършени ленти с инструменти.
Новата лента (ribbon) отчита контекста и предлага различни опции, в зависимост от това какво прави потребителят. Например, ако той щракне върху снимка, в лентата ще бъдат показвани приложимите действия при работа със снимки.
Освен това новите продукти осигуряват значително по-добри възможности за преглед, известни като „преглед на живо”. Задържането на показалеца върху част от лентата води до открояване на съдържанието, все едно е избрана съответната команда. Потребителите могат да задържат показалеца от един избор на друг и да видят как ще бъдат засегнати документите им, без да е необходимо да правят промени в тях.
Новият потребителски интерфейс позволява също по-бързо създаване на документи с по-добър външен вид, които водят до по-високо качество на документите и до увеличаване на продуктивността на потребителя.
2007 Microsoft Office System предлага и редица други функции и подобрения. Така например, потребителите, които отдавна се оплакват, че нямат достатъчно клетки в Excel, сега ще могат да създават електронни таблици с необходимата им големина.
Друга промяна касае обработката на графики в Excel и PowerPoint. Потребителите, които опитваха да интегрират създадени в Excel графики в презентации на PowerPoint само за да разберат, че се използват различни графични машини, вече ще имат възможност да копират графики между продуктите и да ги редактират с една и съща графична машина. А тези, които се нуждаят от повече помощ при създаване на слайдове и графични обекти в техните документи, ще могат да използват SmartArt за начални напътствия.

15:24

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank