News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Проведоха уникален тест с мобилна телевизия

За първи път в Европа Alcatel предаде ТВ сигнал в S-диапазона
Alcatel успешно демонстрира в своя английски офис телевизия на мобилни телефони, предавана в S-диапазона. За целта компанията използва новия стандарт DVB-SH за спътникови услуги за мобилни устройства.
В демонстрацията участваха британските телевизионни компании Sky, ITV и BBC. Решението на Alcatel стъпи на мобилни терминали SAGEM myMobileTV, които работят в S-диапазона на честоти от 2,17 GHz до 2,20GHz. В момента 30 MHz от този диапазон са свободни и достъпни за телекомуникациони услуги в Европа и други части на света.
DVB-SH е нова технология за работа в S-диапазона. Тя позволява да се предава телевизионен сигнал директно от спътници на екрана на мобилни устройства. DVB-SH устройствата са съвместими и със стандарта DVB-H, така че сигналите и по двата стандарта могат да се приемат на един терминал.
Alcatel показа също две нови функции на стандарта DVB-SH. Първата от тях, Reception Antenna Diversity, позволява използване на две различни антени на едно мобилно устройство, за да се подобри качеството на сигнала, приеман в сложни условия.
Втората функция, Time Interleaving, успешно решава проблема със затихването на сигнала, приеман от движещи се устройства. Тази функция значително подобрява качеството на услугите на базата на технология DVB-SH.
Очаква се стандартът DVB-SH да окаже сериозно влияние върху развитието на мобилната телевизия в световен мащаб. В близко бъдеще Alcatel планира да разработи комерсиални решения в тази област, които ще предоставят на абонатите безпроблемен достъп до телевизионни услуги в помещения и на открито.

15:28

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank