News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Vista ще увеличи приходите на над 1 милион ИТ фирми, твърди IDC

Влиянието на новата операционна система върху пазара ще облагодетелства не само Майкрософт. Всяко евро доход от Vista ще донесе по 14 евро за партньорите.
За една година Windows Vista ще бъде инсталирана на повече от 100 милиона компютри в целия свят, прогнозират анализаторите от компанията IDC. Данните от проучването „Влияние на Microsoft Windows Vista върху икономиката” бяха изнесени на 30 ноември по време на официалното пускане на новата операционна система за бизнеса.
В шест европейски страни, обект на специално проучване - Дания, Франция, Германия, Полша, Испания и Обединеното кралство, продажбите на Vista ще достигнат 30 милиона броя за първата година от предлагането й на пазара, твърди IDC.
Този старт е особено важен за Майкрософт, тъй като клиентите на операционната система Windows съставляват 30% от продажбите и 60% от оперативния доход на компанията. Освен Windows Vista, ще бъдат представени още две програми - 2007 Microsoft Office System и Microsoft Exchange Server 2007, които също ще доведат до ръст на пазара.
Влиянието на Vista и новия Office върху пазара ще облагодетелства не само Майкрософт, но ще увеличи и приходите на повече от 1 милион ИТ фирми в целия свят, предлагащи хардуер, софтуер и ИТ услуги.
За всяко евро от свързания с Windows Vista доход на Майкрософт за 2007 г. в шестте проучвани страни, поддържаната от софтуерния гигант екосистема ще донесе допълнителни приходи от почти 14 евро за компаниите-партньори. През 2007 г. тази екосистема би трябвало да продаде свързани с Windows Vista продукти и услуги за над €32 милиарда ($40 милиарда), твърди IDC.
Очаква се през 2007 г. около 150 000 ИТ фирми в района на шестте страни, които произвеждат, продават или разпространяват изпълнявани под Windows Vista услуги, да наемат над 400 000 служители. Заетостта във фирмите-потребители на ИТ се очаква да нарасне с още 650 000 работни места, прогнозират анализаторите.
Въпреки че изследването е съсредоточено само в шест страни, именно те допринасят за повече от 65% от разходите за ИТ в икономическата зона на Европейския съюз. Бързото и широко разпространено приемане на Windows Vista означава, че стартирането на платформата ще засегне не само Майкрософт, но ще има положителен ефект и върху местните икономики в Европа, посочва IDC.
В световен мащаб IDC прогнозира продажби на повече от 105 милиона броя от Windows Vista през 2007 г. За избраните страни това означава продажби на над 30 милиона броя, които ще донесат доход на Майкрософт от почти €2.4 милиарда ($3 милиарда). В схемата на общите разходи за ИТ, доходът от Windows Vista на Майкрософт ще бъде малък - около 1% от общите разходи за ИТ през 2007 г. в шестте проучвани страни и 5.6% от общите разходи за софтуер.

15:25

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank