News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Купувачи вилняха като викинги в онлайн магазин

Оплячкосаха уеб сайта на британска верига за играчки
Онлайн магазинът на английската фирма за продажба на играчки “Хемлийс” беше разграбен през почивните дни, след като врели и кипели уеб купувачи откриха грешка в една схема за пазаруване с ваучери. Тя позволява да се натрупват до 60% отстъпки при купуване на стоки от онлайн магазина на “Хемлийс”.
Според The Guardian, грешката е забелязана от потребители на HotUKDeals в събота следобед и за няколко часа хиляди купувачи в Нета узнаха за тази възможност и се възползваха от нея. В резултат на активността им в неделя сутринта електронните рафтове на “Хемлийс” останаха полупразни. Повече от половината от най-търсените кукли и играчки бяха изкупени и то на доста изгодни цени.
Потребителската атака изненада “Хемлийс” и затрудни функционирането на сайта. Компанията изтегли бързо офертата, но щетите вероятно ще са сериозни. Онлайн магазинът и традиционните магазини ползват един централен склад и недостигът може да опразни не само виртуалните щандове.
“Хемлийс” обещава да не анулира изпълнението на поръчките, направени в резултат на грешката, каквото и да й струва това. Според The Guardian, един много доволен клиент се похвалил, че успял да поръча истинска маса за билярд, която реално струва 13 000 лири, за малко повече от 5 000 лири. Говорителка на компанията коментира лаконично нашествието на викингите като един от недостатъците на електронната търговия.

04:37

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank