News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Задава се ден на безопасен интернет

България ще участва в проявата предвидена за 6 февруари!
6 февруари е определен за Международен ден на безопасен Интернет през 2007 година. Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) ще координира българското участие в него.
Денят ще бъде отбелязан с четири инициативи: блогатон, състезание за училища, телевизионна реклама и он-лайн списание, съобщава ДАИТС.
Мотото на уеб-базирания маратон (блогатон) е „Да преминем границите”. Той ще бъде открит от еврокомисар Вивиан Рединг, която е патрон на събитието. На всяка участваща държава ще бъде предоставено време, за да направи публикации за дейностите си в подкрепа на безопасността на децата в Интернет. За България времевият интервал е от 11:00 до 12:00 часа.
ДАИТС кани за участие всички организации, които чрез текст, картина или звук биха искали да разкажат какво правят, за да стане Интернет едно по-безопасно място за децата. Блогът ще остане отворен за коментари в продължение на една седмица.
По случай деня два европейски проекта - Insafe и eTwinning организират конкурс, който съчетава образователната употреба на ИТ с увеличаване на информираността за възможностите и заплахите, свързани с ползването на Интернет и мобилните телефони. Седем български училища ще работят в международен екип по теми като “е-Лично пространство” (e-privacy), “Нет-етикет” (netiquette) и “Силата на визията” (power of image). Форматът на информационния материал е по избор на участниците: плакат, листовка, мултимедийна презентация, уеб-сайт, разказ, обучителен семинар и др. Наградният фонд за победителите в конкурса е 12 000 евро.
Училищата-партньори ще имат възможност да публикуват своите разработки по обявените теми по време на Блогатон 2007. Същият ден ще бъде обявено при кого отиват четирите награди, които ще бъдат предоставени под формата на компютърно оборудване за училищата-победители в конкурса.
Международният ден за безопасен Интернет за 2007 г. ще бъде отбелязан и с излъчване на телевизионна реклама на 6 февруари 2007 г.
България е поканена да даде своя принос към списването на он-лайн списание на език по наш избор. Списанието ще е достъпно през сайта на INSAFE (www.saferinternet.org) и ще съдържа съобщения за пресата и медиите, подробни статии, игри и викторини. Всички медии могат да публикуват по свой избор част от съдържанието на това списание, без заплащане на авторско право в Деня на безопасния Интернет.
На 6 февруари 2007 г. Международният ден на безопасния Интернет ще бъде честван за четвърти път. България бе поканена за участие в Международния ден за безопасен Интернет за първи път през 2005 г.

08:23

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank