News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Cisco съди Apple за употребата на търговската марка “iPhone”

Оказва се, че двете компании са водили преговори за съвместно производство на новия продукт с това име!
Cisco Systems повдигна дело срещу Apple с обвинение, че е използвала търговската й марка „iPhone”. Съдебният иск обвинява изобретателя на iPod, че чрез друга компания се е опитал да придобие правата върху името, съобщи CNET.
Става дума за създадената от Apple компания Ocean Telecom Services, която се е опитала да използва търговската марка в САЩ на 26 септември 2006 година, според жалбата на Cisco. По същото време Apple се е опитала да регистрира марката iPhone в Австралия.
Cisco обвинява Apple, че е нарушила правата на търговската й марка с обявяването на новия iPhone на изложението Macworld Expo в Сан Франциско. Мрежовият гигант казва в жалбата си, че Apple неколкократно е пробвала да вземе правата върху името iPhone и след като от Cisco са отказали, тя е създала друга компания, която се опитала да придобие правата по друг начин.
Става ясно също, че двете компании са преговаряли за партньорство в производството на iPhone. Причина за жалбата е фактът, че Apple е обявила своя нов продукт, преди да са завършили преговорите и да е подписано споразумение.
От Apple репликират, че са готови да излезнат срещу мрежовия гигант, тъй като досега няколко други компании са употребили iPhone, а те за пръв път го използват за клетъчен телефон.
Cisco получи търговската марка iPhone през 2000 година, когато придоби Infogear - доставчик на потребителски устройства, които позволяват на потребителите достъп до интернет, без да притежават PC. От мрежовата компания казват, че са били в течение на нещата за изпозлване на името iPhone и от други компании, което е довело до множество правни мерки в миналото.
Повече от година анализаторите на Apple спекулират за създаването на нов телефон, който ще комбинира смарт телефон с клетъчна технология с пълната функционалност на музикалните и видео плеъри iPod. От постоянните опити на "ябълката" да получи търговската марка от Cisco става ясно, че Apple ще иска новият й продукт да се наложи с името iPhone.

08:20

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank