News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Oracle е призната за лидер в класация на Forrester

Корпорацията е отличена за продуктите си за управление на интегрирано-ориентирани бизнес процеси
Компанията за пазарни анализи Forrester обяви резултатите от проучване, посветено на пакетите за интегрирано управление на бизнес-процеси. Анализаторите определят Oracle за лидер и дават висока оценка на ключовите компоненти на Oracle Fusion Middleware - фамилия стандартизирани решения за разработка, която позволява на потребителите да изграждат и управляват SOA услуги в хетерогенни изчислителни среди.
Проучването се базира на 85 критерия, покриващи стратегия и пазарно присъствие, и прави извода, че възможностите на Oracle SOA Suite – стратегически компонент на Fusion Middleware, гарантират поддръжката на архитектура, базирана на услуги (Service-Oriented Architecture - SOA), и управление на производствените процеси (Business Process Management - BPM).
Анализаторите се спират подробно върху новите функционалности на Oracle SOA Suite както при моделиране на процесите, така и при контрола на бизнес-дейностите, работния поток и предлагането на подобрена поддръжка на бизнес-правилата. Oracle е разширила и възможностите за достъп до своята платформа, благодарение на това, че позволява Oracle SOA Suite да работи над други J2EE платформи.
Повече от 31000 потребители от финансовия сектор, телекомуникациите, производството и обществения сектор използват Oracle Fusion Middleware, а над 9 000 партньори, вкл. водещи независими софтуерни доставчици и системни интегратори, разработват своите мидълуеър системи с помощта на отделните компоненти.
Това, което прави SOA архитектурата иновационна, е възможността за обединяване на набор от услуги в общ процес и предоставянето им от различни доставчици. SOA имплементациите претърпяха значително развитие – в началото бяха код, позволяващ изпълнението на услуги, докато днес са в много по-напреднал стадий – сега уеб-базираните услуги се трансформират в цялостни и автоматизирани бизнес-процеси.
Организациите осъзнаха ползите от внедряването на SOA архитектурите и все по-често търсят софтуер като Oracle SOA Suite и Oracle Business Process Analysis Suite, ключови компоненти на Oracle Fusion Middleware. Проектиран върху отворени стандарти и архитектура, позволяващ надграждане на системата без спиране на съществуващите системи (така наречените hot-pluggable архитектури), пакетът Oracle SOA Suite улеснява интеграцията на приложения и данни в хетерогенни среди.
Клиентите имат възможност да моделират, управляват, защитават и разработват уеб-базирани услуги за бизнес-процеси, като по този начин максимизират ползите за бизнеса си и защитават направените вече инвестиции в ИТ.

02:56

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank