News42

Новини от света на интернет и високите технологии

2020: Мрежа от 20 домове ще е колкото целия Интернет през 95 г.

Cisco разкри зашеметяваща визия за мрежовия дом на бъдещето и обеща печалби за всички играчи в индустрията!
Пазарът на потребителска електроника се намира в много важен преход. През последното десетилетие забавлението стана от аналогово на дигитално. А през следващите няколко години ще се развиват действащите заедно в мрежа потребителски електронни устройства. Хората ще могат да използват което и да е устройство където и да е, като в същото време ще правят това колкото се може по-лесно и по-безопасно. Такава картина визира Джон Чембърс, шеф на мрежовия гигант Cisco, по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас.
Как ще изглежда един мрежов дом в бъдещето? Чембърс демонстрира как дигиталната музикална система в колата ви може да бъде свързана с мрежата на вашия дом. Когато се връщате вкъщи, песента, която слушате в колата си, автоматично се прехвърля на ръчното мобилно устройство, щом загасите колата. А когато отидете във всекидневната и включите телевизора си, песента може да продължи да свири и там само с едно натискане на бутона на дистанционното.
Списъците с файлове автоматично ще се прехвърлят на всички устройства в мрежата, така че да не се налага на хората да пренасят специални устройства със запаметени музика или филми от една стая в друга. От потребителите няма да се изисква също така да обновяват съдържанието в различните устройства, когато искат да слушат музика на тях. Всяко устройство ще се ъпдейтва автоматично през мрежата.
Докато тези нови възможности звучат невероятно, Чембърс добавя още, че Cisco ще осигури и защити, за да могат родителите да контролират какви филми гледат и каква музика слушат децата им. Въпреки сложната технология за свързване на различните устройства в дома, Cisco ще направи така, че да „скрие” тази сложност от потребителите и всяко устройство да се включва и работи лесно в мрежата.
Като пример, Чембърс демонстрира как камера, свързана в домашната мрежа, ще се инсталира и настрои от само себе си. Мрежата ще засече камерата и ще изпрати съобщение на домашния компютър или мобилното устройство, а потребителят с едно ще може да разреши свързването на устройството към мрежата с натискане на един бутон.
В допълнение на всички нови възможности на мрежовия дом, Чембърс отбеляза как новата ера в мрежите ще помогне на компанията да спечели от традиционния си бизнес, който е свързан с осигуряване на мрежово оборудване за доставчици на услуги и бизнес потребители. Убийственото приложение ще бъде видеото, което ще доведе до експлозия в нуждата от мрежов капацитет. Вместо темп на растеж на капацитета между 50 и 100% на година, ще бъде по-вероятно темповете да са между 200 и 500%, каза Чембърс.
До 2020 година 20 заедно свързани в мрежа домове в един квартал ще имат по-натоварена мрежа, отколкото цялата Интернет мрежа през 1995 година, прогнозира Чембърс.
Накрая той се опита да успокои загрижените търговци на традиционна потребителска електроника и доставчиците, че Cisco ще бъде заплаха за техния бизнес. Той нарече Cisco „Швейцария” и каза, че компанията ще остане “технологично-агностична” и че ще използва индустриалните стандарти за направата на новите си продукти. Чрез партньорства и поглъщания компанията ще създаде пазар, който ще генерира доходи за всички участници - от създателите на съдържание до производителите на устройства.
Това ще бъде едно здравословно даване и взимане, което ще създаде много пари за всички замесени, заяви Чембърс, представяйки визията на Cisco за мрежов дом на бъдещето.

02:57

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank