News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Hitachi показа своя 1TB диск в Лас Вегас

Устройството ще се продава за около 400 долара!
Hitachi GST използва изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, за да обяви първия в света харддиск с терабайтов капацитет. Устройството е насочено към високия клас РС и дигитални медийни приложения и се отличава освен с най-големия капацитет, но и с висока производителност и надеждност, твърдят от компанията.
Производителят обещава Deskstar 7K1000 да бъде на пазара още през първото тримесечие на 2007 г. с очаквана крайна цена около 40 цента за гигабайт или около $400 за бройка.
Заедно с Deskstar 7K1000, Hitachi обяви и 1ТВ версия на CinemaStar – устройство, оптимизирано за дигитални видео записи (DVR). С нарастващия брой HD TV предавания 1TB сторидж се очертава да стане дори необходимост. Видеото с висока разрешаваща способност изисква 4-5 пъти повече капацитет, съответно 1ТВ би позволил съхраняване на около 250 часа HD TV програми.
Терабайтовите устройства на Hitachi предлагат и нужните надеждност и производителност. 3,5-инчовите модели са със скорост на шпиндела 7200 RPM, снабдени са с Parallel-ATA или Serial-ATA интерфейс и са базирани на доказаната вече технология на перпендикулярен запис, намерила приложение първоначално при мобилните версии - Travelstar 2,5” и 1,8”.
„Hitachi продължава традицията на IBM да предлага дискове с възможно най-големия капацитет, на върха на технологията в конкретния момент. В последно време компанията много активно представя нови решения в различните сегменти, с амбицията непрекъснато да подобрява своите пазарни позиции”, коментира Таня Янева, търговски директор в АСБИС България, официален дистрибутор на Hitachi GST.
Deskstar 7K1000 е позициониран за високопроизводителни и геймърски РС, външен сторидж и ъпгрейд, докато моделът CinemaStar 7K1000 е насочен към DVR приложения.
Производителят съобщава, че в процес на тестове в големите ОЕМ клиенти са бройки на 1ТВ диск с корпоративно приложение. Този модел се очаква да бъде на пазара през второто тримесечие на 2007 г.
Deskstar 7K1000 SATA ще бъде на пазара през първото тримесечие на 2007 г. с капацитет 750GB и 1ТВ. Препоръчителната крайна цена от Hitachi ще бъде $399(USD). CinemaStar 1TB ще излезе на пазара през второто тримесечие.

02:58

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank